Börja bygga

with Inga kommentarer
Byggstenar och material kan se olika ut.
Vi har ofta olika förutsättningar, då är det bra att gå igenom sina tre s

Vilka byggstenar har du redan?

Hur gör du när det är dags att börja bygga? När du befinner dig i uppstarten för det ”nya” projektet eller vad det nu må vara. Är du tydlig i din tankegång, har du vänt och vridit på dina alternativ eller kör du bara? Vad grundar du ditt bygge på?
Här måste jag erkänna att jag nästan alltid varit en: ”oj så skoj, nu kör vi – person” 😉 Det är först nu när jag blivit lite äldre som jag faktiskt börjat se över mitt lite impulsiva beteende. Är inte helt säker på vad det beror på, kanske för att det jag gör nu är viktigare för mig än det jag gjort tidigare. Detta betyder inte att jag inte tycker att saker jag gjort tidigare är betydelsefulla. Eftertänksamhet är något jag alltid önskat mig i hemlighet. Än har jag en bra bit kvar, men jag har börjat 🙂

Styrkor

En bra början är att göra en inventering av dina styrkor. Ta kollegor och vänner till hjälp och be dem beskriva dig och dina styrkor. En härlig boost för det mesta och en ögonöppnare andra gånger. Du kanske framställer dig själv på ett annat sätt än du själv tror, tänk om du upplevs helt annorlunda än du vill! Du kanske har kunskaper som ingen vet om, eller uppskattas för något du aldrig tänkt på.

Svagheter

Den här kan vara lite känslig. Hur kul är det att krypa till kors och titta på sina svagheter. Här kanske du också fått en och annan hint från inventeringen ovan. Det är verkligen nyttigt att rannsaka sig själv ibland. Här gäller det att komma ihåg att ingen är fullärd eller komplett! Mitt stora steg i början på detta år var att släppa min bokföring. FÖR ATT JAG INTE KAN! Men jag har levt i en tro om att jag ska kunna lära mig… För att jag är en ”kan själv – tjej”. Bara att inse! Det gick inte 😉

Specialiteter

Har du hittat de saker du är riktigt bra på, som kännetecknar dig och det du bygger? Vad är det som gör det där lilla extra? Hur ska det presenteras så att andra också förstår?När upplevde du senast att dina förmågor kom till sin fulla rätt?
De tre s:en
1. Styrkor
2. Svagheter
3. Specialiteter

Vad behöver du för att lyckas?

Sen då? När du inventerat och utforskat dina tre s, vad om något saknas? Är det nån speciell kompetens du behöver träna på? Är det något du vinner på att leja bort? Hur ser dina byggstenar ut egentligen? Måste det till förändringar? Funkar det som det är? Hur ser det ut med resurser din omgivning? När du klarat ut för dig själv vad du har, vad om något behöver du för att lyckas? När du skaffat dig överblick och kontrollen du behöver, tänk som i citatet nedan 🙂 och kör!

”Det finns sju dagar på en vecka. Ingen av dem heter Sedan”

Kör hårt 🙂 Det tänker jag göra!

Carina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.