Favorit i repris

with Inga kommentarer
Coaching med emotionell intelligens
Älskar detta ämne och denna bok!!!
Sitter sedan ett tag tillbaka och filar på både en föreläsning och en utbildning på ämnet ”Det inre ledarskapet”. Detta har till min stora glädje gjort att jag får fördjupa mig i en av av mina absoluta favoritböcker genom tiderna. Det har dessutom fått mig att inse värdet av repetition.

Favorit i repris

Jag har gjort det förut och nu gör jag det igen. En varm rekommendation. Om du är sugen på en bra bok och råkar snubbla över den på nåt antikvariat eller köp och säljsida, slå till. ”Coaching med emotionell intelligens” av Neale, Spencer-Arnell & Wilson är en av de bättre böcker jag läst. Så jag har full förståelse för att den är slutsåld överallt. Men jag vill ändå hylla den. Den finns att låna på ett bibliotek nära dig, om du har tur.

Emotionell intelligens

Ett ämne som ligger mig så varmt om hjärtat. Även om jag skrivit om EI förut så är det värt att upprepa.

”I min värld så är det den emotionella intelligensen som ligger till grund för ett gott ledarskap! Oavsett om det är du som chef på din arbetsplats eller du som chef i ditt eget liv!”

Några av grundbudskapen när det kommer till emotionell intelligens är att du kan träna upp din EI, att du kommer att prestera bättre när du utvecklar din emotionella intelligens och att du kommer att kunna förbättra ditt samarbete både med andra men även med dig själv.
Låter inte det helt fantastiskt så säg? 😉

Jag kommer att ägna mycket tid framöver åt dessa ämnen, så fortsättning följer … om du inte orkar vänta så läs gärna vad jag skrivit förut.

Börja gärna här: Att hantera sig själv

Det inre ledarskapet

Emotionell intelligens är en stor del av det inre ledarskapet och därför har jag valt att börja med det, både i min föreläsning och i utbildningen.
Allt börjar hos mig själv. Om jag aktivt väljer att öka min förståelse för mig själv och andra så ser jag inget annat än win-win.

Väljer att citera Buddha (igen)

”Kan du inte leda dig själv, kan ingen leda dig och du kan inte heller leda någon annan”

Ha en härlig fortsatt torsdag,

Carina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.