Hållbar grund

with Inga kommentarer

Hur hänger motivation och att skapa en hållbar grund ihop?
Mayaindianerna kunde det här med att bygga hållbart. (Bild från Tulum, Mexico 2017)

Måndagsfrågan: Vad är ett säkert tecken på att du är motiverad?

Planer och strategier börjar nu sakta men säkert ta form… Hur gör du nu då? Vad är ett tecken på att du är motiverad? Framförallt, hur gör du för att behålla motivationen? Hur inspirerar man dig bäst? Vad är en hållbar grund? Några tankar jag delade med mig av på ämnet motivation hittar du i detta inlägg som jag skrev tidigare.

Vad behöver du för att ta dig dit du vill?

Ibland blir jag så glad och inspirerad när jag tittar på barn och hur de resonerar. Det finns inga spärrar och inga hinder är för stora, här snackar vi målfokus. Motivationen och kreativiteten har inga gränser. Det ska gå! Så vad behöver vi som blivit ”vuxna och förståndiga” göra då? Kan det vara så enkelt som att ta fram barnasinnet igen? Att tänka om helt och hållet. Att våga satsa. För vad är det värsta som kan hända??? Ibland kanske det är så enkelt som att släppa lite på prestigen? Att ta hjälp. För att klara av det ”omöjliga”. Blotta tanken motiverade mig i detta nu.

Hållbar grund

Låt nu säga att du hittat tillbaka till barnet inom dig, du befinner dig i Möjligheternas land. Vilka nya ställen kan du leta på i jakten på din outnyttjade potential? Vad behöver du för att vara sann mot dina värderingar? Här har vi något som avgör graden av motivation. Dina värderingar. För att skapa en hållbar grund så är en av de största byggstenarna dina värderingar. Sen är det dags att ditt varför, ditt vad får jag ut av detta? Nästa steg blir att tänka ut vad vinsterna blir i förlängningen? Sist men inte minst, gör det till en vana och börja bygg! Använd dig av de fyra v:na för att skapa din hållbara grund.
De fyra V:na
1. Värderingar
2. Varför
3. Vinster
4. Vanor
= Motivation => hållbar grund
Låter det enkelt? Ni vet att jag älskar att hålla det enkelt 😉

”Bra vanor är lika beroendeframkallande som dåliga, men de bygger upp ditt liv istället för att riva ner det.”
– Harvey Mackay

Jag önskar er alla en härlig helg,

Carina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.