Hur mycket av det som hände igår är du tacksam över idag?

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Att skriva tacksamhetsdagbok är nyttigt.

Tid för reflektion igen! Jag läste frågan: ”Hur mycket av det som hände igår är du tacksam över idag?” i boken ”Coaching med mental träning” av Lars-Eric Uneståhl och Gregor Schill. Frågan fastnade i mitt huvud och fick mig verkligen att tänka till. Det blev min tisdagstanke på Instagram och är under ständig bearbetning sedan dess!

Idag går det fort

Att ta sig tid att stanna upp och reflektera har blivit vanligare idag, men jag skulle fortfarande önska att vi alla blev bättre på det. Att vi insåg värdet av att faktiskt begrunda dagen som varit, främst för att hitta saker och händelser att fira men även för att hitta områden att utveckla. Eftersom jag själv blivit sämre på att stanna upp under en period nu, så använder jag min egen blogg för att påminna mig själv 😉 Ett omtag i min personliga utveckling!

Hur mycket av det som hände igår är jag tacksam över idag?

”Mycket mer än jag trodde!” blir mitt svar. Eftersom frågan gav mig en ny dimension. Så för det första är jag tacksam över frågan! Jag är också tacksam över att jag fått inspiration till att börja på en ny reflektionsbok.

En ny början

Idag är dagen när jag startar om! Eller egentligen igår när du läser det här … Jag mediterade och njöt, sen skrev jag dessa rader till en härlig avslappnande ”floating” sång från appen ”Insight timer”. Kan varmt rekommendera! Även om min rolige son tyckte det lät lite kusligt och läskigt 😀

Tacksamhet

Här och nu i denna stund är jag uppfylld av tacksamhet. För att jag fått vara ”mat-tant” på sonens fotbollsskola, för alla nya bekantskaper jag fått de senaste dagarna, för att vårt sommarprojekt tagit ett enormt kliv framåt, för att naturen visade sin kraftfulla sida i ett mäktigt åskväder ikväll, för att jag fick äran att träffa familjens senaste tillskott i form av en bedårande 13 dagars tös …

Listan kan göras ännu längre, och det görs den i min nya reflektionsbok! Jag har skrivit om tacksamhet förut, så här skrev jag då.

I morgon är en ny dag

Det är ju faktiskt så, varje dag, att när nästa dag kommer så får vi chansen att börja om, att göra nåt nytt eller att fortsätta med något vi redan påbörjat.

I morgon är det åter dags att arbeta lite, efter några dagars verklighetsflykt på landet. Ett sista krafttag, innan midsommarhelgen 😀 Jag känner mig upplyft och laddad med ny energi! Allt detta tack vare en ny favoritfråga! Underbart!!!

Jag önskar dig en härlig dag, full av nya insikter och perspektiv!

Soliga hälsningar,

Carina

Att skriva tacksamhetsdagbok är nyttigt.

Fler Blogginlägg

Stämningen på jobbet

”Välkommen tillbaka till verkligheten!” Så brukar nog de flesta av oss skoja till det och säga, men vad menar vi egentligen? Prova säg det med

Omställning från semester är lite som med vädret, det bara händer

Omställning

I höstens första måndagsfråga funderade jag kring det här med omställning, hur gör vi för att komma tillbaka? Vad finns det för tips och trix?

En sommarhälsning

21 dagar tog det. 21 dagar av lättja, frosseri och dagar fyllda med allt och ingenting. Men nu idag så lossnade det, lusten att skriva

Underskatta aldrig värdet av att hitta en plats där du kan sitta i lugn och ro med dig själv och dina tankar

Är Du?

Måndagsfrågan på Instagram var: ”Är du den människa som du skulle vilja leva resten av ditt liv med?” mitt eget spontana svar var: ”Naturligtvis!” men

Hur vill du bli ihågkommen?

Hur vill du bli ihågkommen?

Det här är en av mina favoritfrågor: ”Hur vill du bli ihågkommen?” en annan favorit är: ”Vad vill du?” När jag ser vad jag skrivit

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg