Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Hur vill du bli ihågkommen?
Ett varmt minne … Så här vill jag bli ihågkommen bland mina vänner!

Det här är en av mina favoritfrågor: ”Hur vill du bli ihågkommen?” en annan favorit är: ”Vad vill du?”

När jag ser vad jag skrivit så passar frågorna väldigt bra ihop. Det är du själv som har den största möjligheten att påverka svaret, ingen kan leva ditt liv åt dig.

Vad vill du?

Min övertygelse är att vi kan göra vad vi vill göra! Det är en stor del av varför jag gör det jag gör. Att jag brinner för att hjälpa människor att se och förstå att de, till syvende och sist, har makten över sina egna liv. Ibland kanske de stöter på hinder i olika skepnader och former, men det är här det blir spännande 🙂

Det går att ta dig dit du vill, ibland går du i mål, ibland kommer du nära. Ibland upptäcker du till och med att du inte alls ville ha det du trodde. Men oj vad skönt att veta!

Huvudsaken är att du faktiskt gjort något och att du försökt ditt bästa!

Hur vill du bli ihågkommen?

Vad var det första du tänkte när du, antingen när hörde min måndagsfråga på Instagram @carinagronholm, på Facebook eller när du läste rubriken?

Min misstanke är att du tänkte på när du är död och begraven. Det finns en visualiseringsövning som faktiskt kan upplevas som jobbig, där du bevittnar din egen begravning. Du ser och hör allt vad människor du haft omkring dig i ditt liv säger och tycker om dig.

Samma situation kan också upplevas som en fin stund. Var ligger skillnaden på dessa två upplevelser? Ja, kortfattat, antingen så har du ordning och reda på dina relationer, eller så kanske du har något som ligger och gnager.

En utmaning

Eftersom jag tjatar om vår egen möjlighet att påverka vår tillvaro och våra relationer, så skulle jag vilja utmana dig till att ställa dig samma fråga: ”Hur vill jag bli ihågkommen?” ur följande perspektiv:

  • När du lämnar rummet dina kollegor sitter i.

  • När du slutar på din arbetsplats efter tio år på företaget.

  • När du kliver av tåget och din nyfunna bekanta sitter kvar.

  • När du har varit på den stora släktträffen.

Hur kändes det? Vilka tankar kom upp? Upplever du att du är nöjd med de avtryck du lämnat efter dig?

Ibland är det nyttigt att ta ett steg tillbaka och fundera över sådana här saker. Så länge du är ärlig mot dig själv när du svarar.

Själv har jag börjat fundera mer och mer över sådana här saker de senaste åren. I takt med att jag ständigt jobbar med min personliga utveckling och ökade förståelse för mig själv.

Det kan kännas riktigt bra att ta sig själv i kragen ibland 😉

”Jag är tacksam över att jag har de kunskaper jag har idag, att jag ständigt övar på att vara den bästa jag kan vara, att jag besitter ödmjukheten att inse att det alltid finns förbättringspotential 😉 och att jag vet hur jag vill bli ihågkommen.”

Ha en magisk tisdag,

Carina

Hur vill du bli ihågkommen?

Fler Blogginlägg

Stämningen på jobbet

”Välkommen tillbaka till verkligheten!” Så brukar nog de flesta av oss skoja till det och säga, men vad menar vi egentligen? Prova säg det med

Omställning från semester är lite som med vädret, det bara händer

Omställning

I höstens första måndagsfråga funderade jag kring det här med omställning, hur gör vi för att komma tillbaka? Vad finns det för tips och trix?

En sommarhälsning

21 dagar tog det. 21 dagar av lättja, frosseri och dagar fyllda med allt och ingenting. Men nu idag så lossnade det, lusten att skriva

Underskatta aldrig värdet av att hitta en plats där du kan sitta i lugn och ro med dig själv och dina tankar

Är Du?

Måndagsfrågan på Instagram var: ”Är du den människa som du skulle vilja leva resten av ditt liv med?” mitt eget spontana svar var: ”Naturligtvis!” men

Hur vill du bli ihågkommen?

Hur vill du bli ihågkommen?

Det här är en av mina favoritfrågor: ”Hur vill du bli ihågkommen?” en annan favorit är: ”Vad vill du?” När jag ser vad jag skrivit

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg