Må bra i vardagen

with 2 kommentarer
Vad behöver du för att må bra i vardagen?
Idag väljer jag att fantisera om semester och värme

Vad gör du för att må bra i vardagen?

Just nu är det mörkt, börjar bli kallt och ruggit! Slask och frost om vartannat och underbara soliga dagar. Tiden på året när vi kastas mellan ytterligheter. Hur klär man på barnet på morgonen, bara en sån sak! De senaste veckornas teman har lett mig hit. Det har handlat om medvetenhet och att leva i nuet. När jag har övat med små enkla knep så har jag insett att det ökat mitt allmänna välmående.

 

Måndagsfrågan

I måndags slängde jag ut frågan/en önskan om att få veta hur ni gör och fick härliga svar. Dessa svar får bli min lista idag:
 1. Sover ut
 2. Tänder ljus, till frukost, lunch och middag
 3. Gladpeppar 🙂
 4. Stannar upp och andas långa djupa andetag
 5. Försöker gå dit jag ska
 6. Yogar och tränar styrka
 7. Duscha iskallt varje morgon
 8. 10-20 minuter mindfullness på morgonen
 9. Påminner mig själv om Nu:et
 10. Avslutar dagen med en stund för mig själv och mina tankar
 11. En kort reflektion och en klapp på axeln. Det här har du gjort för andra idag. Du är värdefull. Du gör skillnad.
 12. Sprider positiv stämning på jobbet
 13. Tänker snälla tankar om mig själv, jag duger som jag är.
 14. Fantiserar om värme och tittar på gamla semesterbilder (den är min)

Var ska jag börja?

Idag lördag har jag redan gjort nummer 1, 2, 9, 13 och håller på med 14. När klockan bara är 9.30, hur skönt som helst! Måste hoppa över 5 och 6 för mitt trasiga knä. Vägrar göra nummer 7. Tänker använda mig av 3, 4, 10,11 och 13 under dagen men just nu fortsätter jag stenhårt med nummer 14. Dessutom har jag landat efter den första föreläsning jag hållit i hela mitt liv. Jag var helt slut och handlingsförlamad igår 🙂 men nu har jag lyckats beta av min att göra lista och är i fas. Mycket tack vare att jag inledde ett nytt samarbete förra veckan och blir nu själv coachad till att skapa mer struktur!

 

Så idag tänker jag ägna hela dagen åt att bara vara, lat… mysa, heja på sonen på träningen, äta gott och onyttigt och fantisera om värmen 🙂 Det är mitt sätt att må bra i vardagen. Drog precis ett Idag väljer jag-kort. På det står det: Idag väljer jag att vara öppen för alla möjligheter.

 

All kärlek,

Carina

2 Responses

 1. Malin Lundskog
  | Svara

  Härligt tips med en lista att plocka från! Snor den 😉

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.