Nyårslöften

with 1 kommentar

Nytt år, nyårslöften och den där härliga känslan att få börja med en ny kalender.

God fortsättning

Må detta år vara fullt av kärlek, godhet, härliga och roliga händelser men framförallt lycka!
Visst är det något speciellt i känslan när man öppnar sin nya tomma kalender inför varje nytt år… Jag känner mig alltid lite andaktsfull när jag”flyttar in”. Även om inflytten börjar redan i november ungefär…

Citat från det förflutna

Här kommer ett citat som fick mig att skratta högt när jag såg det 🙂

”Må alla dina bekymmer vara lika länge som dina nyårslöften” – Joey Adams

Jag kände mig direkt träffad och här är en av anledningarna till att jag inte hållit på med nyårslöften på många år. Jag har inte klarat av att hålla vad jag ”lovat”. Eftersom det är viktigt för mig att hålla mina löften så tröttnade jag på mig själv. Fenomenet är direkt förknippat med vad jag skrev i ett tidigare inlägg om nystart. Inte försöka dra igång nya vanor en måndag eller den första.

Nu har jag bestämt mig

2018 tänker jag börja med att överlista mig själv. Jag har gett mig själv några uppgifter inför detta nya år och jag började jobba med dessa projekt på tisdagen den andra januari. Ha ha! Dessutom har jag valt att dela in mitt år i kvartal, detta kändes som ett beslut som passar mig just nu. Inget känns överväldigande. Det är som jag brukar säga till mina klienter, jobba i minimål, mellanmål och den stora helheten. Allt är bra så länge det funkar för dig.

Ordval

Prova byt ut lite ord, det hjälper mig iallafall. Bara ordet nyårslöfte kan vara laddat många gånger. Jag väljer hädanefter ett ord som jag fick till mig på Instagram när jag ställde veckans måndagsfråga: nyårsdrömmar 🙂 tack fina Tina som driver Älskade barn. Du är en sann inspirationskälla!

Håll det enkelt

  1. Byt ut laddade ord.
  2. Börja eller sluta inget en måndag eller den första.
  3. Dela upp dina projekt och uppgifter.
  4. Jobba i minimål
  5. Var snäll mot dig själv!
  6. Går det åt skogen… börja om! (men inte en måndag 😉 )

 

Lycka till 

Carina

One Response

  1. […] Januari är nu drygt en och en halv vecka gammal, nu är kanske nyårslöftet en del av vardagen ? om inte… dags för planering och beslut. Så är det för mig just nu, jag hade en plan och en tanke inför 2018. Nu är jag här och försöker implementera dessa saker i vardagen. Det var inte så enkelt. Därför kopplar jag åter tillbaka till omskrivningen nyårsdröm från förra veckans inlägg. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.