Planering och beslut

with Inga kommentarer

Att uppfylla sin målbild kräver planering och beslut

Vad drömmer du om att uppnå 2018?

Januari är nu drygt en och en halv vecka gammal, nu är kanske nyårslöftet en del av vardagen 😉 om inte… dags för planering och beslut. Så är det för mig just nu, jag hade en plan och en tanke inför 2018. Nu är jag här och försöker implementera dessa saker i vardagen. Det var inte så enkelt. Därför kopplar jag åter tillbaka till omskrivningen nyårsdröm från förra veckans inlägg.

Vilken handling önskar du göra varje dag

Av alla eventuella planer, tankar och löften så kan vi ta oss en funderare över vad som ska bli en vana. Daglig, veckovis eller hur du nu väljer att lägga upp det. Det som är viktigt är att komma ihåg att det är ok om det går lite åt skogen, finjustera tills du hittar det som fungerar för dig! Risken med att bli besviken och arg när det inte går helt enligt planerna är att du ger upp.

Tänk långsiktigt

Om jag nu använder min egen största dröm detta år som exempel så ser det ut så här:

Min offentliga målbild: magruta/-or till sommaren 🙂

Min egentliga målbild: att stärka min muskulatur, främst kring mina knän, för att undvika fler skador och sjukskrivningar.

Min offentliga motivator: en bild på mig tagen för över 20 år sedan 😉

Min riktiga motivator: en inre bild av mig när jag klarar av att sitta på huk OCH resa mig upp utan att göra en grimas.

Min offentliga långsiktiga plan: att komma i drömform, tänk beach-when ever 😉

Min riktiga långsiktiga plan: en hållbar, konstant god fysisk form för att orka arbeta och slippa”gå sönder”.

Reflektion

När jag skriver detta så blir jag full i skratt över hur jag fungerar. Titta på ovanstående text. Det jag visar upp offentligt är ett ganska ytligt sätt att tänka medan det jag egentligen vill är på en helt annan nivå. Det känns ändå skönt att vara ärlig mot mig själv.
Min tanke här är inte att du ska göra som jag, utan att du behöver hitta ditt sätt att tänka för att motivera dig själv. Prova vänd och vrid dina tankar ett varv till och se vart du hamnar. Det som räknas är att det är du och dina planer som är viktiga, inte vad någon annan tycker!

Avslutar med ett fint citat av Tom Bradley

”Den enda som hindrar dig från att uppfylla din dröm är du”

Ha en härlig helg,

Carina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.