Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde vara möjligt. Ändå måste jag erkänna att 2020 och 2021 har varit makalöst fantastiska för mig som företagare … Pandemi eller inte!

Det som känts mest hopplöst har varit att inte få åka till familjen i Finland, en stor sorg. Har inte varit hemma sen juli 2019… hoppas, hoppas att det blir genomförbart att resa dit i år.

Året som var

2021 var fullt av spännande möten med fina människor. Och samtidigt som jag fått inspireras och lära mig av de jag mött, så har jag även haft förmånen att få inspirera, stötta, utbilda och motivera många. Det har känts som ett konstant givande och fående. Jag vet att jag har varit lyckligt lottad som haft så många olika uppdrag, när det funnits så många konsulter/enmansföretagare som gått på knäna och till och med varit tvungna ge upp sina drömmar. Men jag vill verkligen skicka ut all kärlek och kämparanda åt ert håll via universum. Jag tror på att mycket av det som sker gör det för att det var meningen, men jag tror också på att man kan skapa sig den verklighet man önskar. Och ibland tar det aningen längre tid att nå fram än vad man kanske skulle önska. Men ge inte upp – även detta vänder.

Upp & ner

Året bar även med sig många både spännande och nya insikter. En av dem var det faktum att jag inte är oövervinnerlig … något jag har trott länge. Det höll på att sluta tokigt för mig, för hur mycket jag än föreläste om stress och sömnbrist så hade jag skygglapparna på när det kom till mig själv. ”Skomakarns barn” ni vet … Tack och lov så drabbades jag av en släng av självinsikt och lärde mig i samma veva att säga nej! Det var en fantastisk känsla att dra en tydlig och skarp gräns. Att säga högt: ”Min tid och mitt liv är inte gratis”, ”Jag vill inte göra något om jag inte kan göra det till 120%, och just nu är det omöjligt”, där kände jag verkligen att jag tog ett jättestort steg till mot att bli min egen bästa vän …

Tacksam

Tacksamhet var en känsla som dominerade mina sista månader på året som var. Jag gjorde en tacksamhets-lista när jag kom ner till Teneriffa och fick det andrum som jag längtat efter så länge utan att riktigt veta om det. Bara en sån sak, att skriva en tacksamhets-lista gjorde mig lycklig igen. Förut var det något jag tog mig tiden till att göra, om inte varje dag så många gånger per vecka. Det var något jag prioriterade bort året som var. En av många saker som jag valde bort på grund av tidsbrist, trots att det är något jag ständigt ”predikar” om. Lika lågt prioriterad har min ”insikts bok” varit.  Insikts boken har följt mig de senaste åren. Nu inser jag hur mycket jag saknat den, vilket gör att min tacksamhet över att jag kommit på dessa saker som fattats mig året som var, ännu större. Finns även annat att vara tacksam för.

Framöver

Just denna sista lediga helg efter jullovet sitter jag och klurar på vad som bör ske framöver. Sen några år tillbaka har jag använt mig av ”Year Compass”, ett fenomenalt hjälpmedel för att blicka tillbaka, säga adjö till oönskade saker och titta framåt på vad som komma skall. Denna brukar jag rekommendera till höger och vänster, ladda gärna hem ditt exemplar och testa. Det är nyttigt att blicka tillbaka och göra bokslut för att kunna förbereda sig på bästa sätt för vad som komma skall …

Ta hand om dig❤️

// Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading