Hur många gånger måste man förlora jämvikten innan balansen är funnen?
Hur många gånger måste man förlora jämvikten innan balansen är funnen?

ATT HITTA BALANSEN

Balans, jämvikt, stabilitet, stadga… kärt barn har många namn. Att ha harmoni i tillvaron… Vad vi än väljer att kalla det stadiet så vill vi alla åt det! 🙂

Vi översköljs av rubriker som:

Hitta din inre frid, finn balansen, 5 sätt att hitta balansen. Är du nöjd med ditt liv?

Bara det är nog för att stressa sönder vilken trygg människa som helst. Man börjar fråga sig själv: Är jag verkligen så stabil som jag tror mig vara? Hmm, undrar om hon verkligen lever så organiserat som det ser ut? Är det bara jag som aldrig verkar hinna med?

En annan stressfaktor i det här är de där andra rubrikerna.

 7 snabba för att gå ner i vikt till midsommar! Magrutor på 3 veckor. Baka 7 sorters kakor till helgens fika. Sy ditt barns favorit sommarplagg. Få fart på ditt sexliv lagom till semestern. Bjud på midsommarbuffén ingen kommer att glömma.

Men vänta här nu. Hur i hela Hälsingland ska det här gå ihop? Magrutor och viktnedgång när jag ska baka och äta bufféer? Ska jag som inte kan sy, tvinga på mitt barn en kostym bara för att kunna säga att jag minsann har gjort den själv(gråtandes och slitandes mitt hår mitt i natten när ingen såg) OCH VEM F-N HAR TID ATT LIGGA!!!???

Ni ser ju själva. Det ser helt, fullständigt och totalt omöjligt ut! Men det kanske är det här perspektivet som får även dig att lugna ner dig och tänka om. I ett skede fick jag själv nog. Jag insåg att jag fick börja välja, plocka ut de bitar som var viktigast för mig själv. Prioritera helt enkelt.

En av mina absolut första övningsklienter jag hade i början av min utbildning är nog ett av de bästa exempel jag kommer på, i det här sammanhanget. En fantastiskt ödmjuk, behaglig, karriärsmässigt framgångsrik, toppenförälder som hade fått fysiska stressymptom och inte visste vilken väg som var rätt längre. När vi började titta på värderingar och vad som styrt tidigare blev det nu tydligt vad som var viktigt på riktigt! Plötsligt var fokus flyttat till det som betydde mest och en ny prioriteringslista var skapad. Det blev lättare att se sambandet mellan symptom och tidigare press, lättare att förstå och bli mera förlåtande mot sig själv. Balansen var funnen!

Några viktiga punkter som återkommer hos mina klienter är: familj, jobb, hälsa, personlig utveckling. Att lyckas ha en bra balans här känns som en stabil grund att stå på, eller hur? Istället för att fara fram som en galning med dammsugaren, sätt dig och rita med ditt barn. Gå från jobbet i tid för att träna, för du vet att du blir skarpare när du fått slita med vikter ett tag. Ta den där kvällskursen i spanska som du velat i flera år, för du vet att semestern som hägrar blir roligare om du får ta dig fram med hjälp av dina nya kunskaper 🙂

 Men hur villig är du egentligen att utvecklas, byta perspektiv och ta tag i detta?

Stor varm kram 🙂

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading