När är det då dags att hitta sig en coach?

 

När är det dags att hitta sig en coach, mitt svar är helst igår.
En coach vet att du vet vad du behöver.

Mitt svar på ovanstående fråga är: Helst igår 😉 

Alla har vi något vi går omkring och klurar på. Något som skaver lite, en önskan om förändring, att börja på något nytt eller att avsluta något gammalt. Inget ämne är för stort eller litet. Den tanke som du tänker är det som räknas. De flesta av oss, tror jag i alla fall, har en tendens att förringa sina egna tankar och behov. – Äh, det ordnar sig. – Jag klarar mig nog ett tag till. – Åh vad jag önskar att… men jag ska bara… Låter det bekant? Eller: – Jag hinner inte. – Jag vågar inte. – Vad ska de andra säga?

Något som jag fått bekräftat gång efter gång, det är just att varje människa som provat på att bli coachad verkar tycka att alla borde göra det. Ni som testat vet vad jag menar, ni som inte provat än… GÖR DET!  Det är en sak att diskutera med sina nära och kära, om du tänker efter så får du oftast samma svar. En person som känner dig tror sig veta vad du behöver.

En coach vet att du vet vad du behöver.

Detsamma gäller när det kommer till arbets- och ledningsgrupper. Det händer att man tappar fokus ibland. Kanske är ni en helt ny grupp där ingen känner varandra, då kan det kännas bra att ha en utomstående person där för att bygga broar. Tryter motivationen? Eller behöver ni hjälp utifrån för att enas och hitta en gemensam väg? Att hitta gruppens styrkor och sätt att använda dessa.

Har det hänt någon gång att du suttit i ett möte och bara velat skrika rakt ut? 😉 Kanske har en filmsnutt spelats upp innanför ögonlocken, där du kastat dig över kollegan eller chefen och…. Ja du förstår vad jag menar utan att gå in på detaljer. Det behöver inte gå så långt, därför säger jag: Anlita en coach, helst igår!

Är jag redo för förändring? Vill jag göra något nytt? Vill jag utvecklas som person? Vill jag hitta nya sidor hos mig själv? Ska jag anta den där utmaningen? Svarade du ja på någon av frågorna? Då är du redo att bli coachad!

Många tror att man går till en coach och får allt serverat. Fel, fel, fel 😉 Man går till en coach när man vill utvecklas och lära sig nya saker. Hur lär man sig nya saker? Genom att öva och prova nya vägar. Hur hittar man de nya vägarna? Genom att utmana sig själv, sina tankar och sina mönster. Hur funkar då coaching i praktiken? VÅGAR DU PROVA? Resan kanske blir en riktig bergochdalbana.

Ha en finfin helg 🙂

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading