Hur gör man för att leva här och nu, vad betyder carpe diem för dig?

Hur gör man för att leva här och nu???

Jag vill så gärna tro att jag kan, men i ärlighetens namn så vete tusan! Ibland tittar mannen jag älska på mig och suckar, ler och himlar lite med ögonen… Det syns hur han tänker: Nu börjar det! Då känner jag: hur var det med det där att leva som jag lär? Alla mina tankar och teorier som snurrar omkring i mitt huvud, de tankarna och teorierna gör ju att jag konstant funderar på något = inte så mycket i här och nu! Eller?

Var går gränsen?

Hur mycket kan en människa ha på gång innan konceptet tappas? Själv så ligger jag oftast tre steg före, vet exakt var allt finns i skåp och lådor hemma, har planerat tvätten in i minsta detalj för att sonens handduk ska vara ren till idrotten på torsdag, lappen med vad som måste handlas fylls på kontinuerligt, listor skrivs och saker genomförs…

Stressad eller inte?

Kan det vara så att det handlar om ett kontrollbehov? En känsla av att vara den enda som klarar av att hålla hemmet iordning. Shit, är jag en martyr??? Eller är det helt enkelt så att innan jag förstått innebörden av att leva här och nu, så är detta mitt sätt att inte vara stressad? För stress är inget jag sysslar med, ganska skönt faktiskt. Visst kan det vara bråttom ibland men det är ok.

Carpe diem

Vad står det egentligen för? Att fånga dagen. Vill jag det? Eller vill jag mest bara känna av dagen och låta det vara så? Jag erkänner här och nu att den här veckan har jag inte levt i nuet mer än lite fläckvis. Just nu är det fokus framåt, på att skriva och planera min föreläsning nästa vecka, på att hitta sätt att få mitt onda knä att läka, på att planera framåt. Men ibland har jag landat och det har varit en bra känsla de gånger jag lyckats. Vad har jag då gjort de stunder när jag känt mig grundad?

Små enkla knep för att stanna upp här och nu:

  1. Lägg bort telefonen, på ljudlöst. Öka successivt tiden som går utan att kolla på den. (En enormt svår sak för mig)
  2. Skippa hörlurarna. Det provade jag redan förra veckan och det fortsätter jag med.
  3. Ta en stund varje dag och tillåt dig själv att planera. Skriv en lista så behöver hjärnan inte jobba för att komma ihåg.
  4. Prova att vara i tystnad. (Även detta är en stor utmaning för mig 🙂 )
  5. Ät rätt, håll dig mätt. Har du tänkt på hur dina tankar och din kropp reagerar när du är hungrig eller har vätskebrist?

Varje gång jag skriver en ny text och delar med mig av mina tankar, så slås jag av det faktum hur det oftare och oftare landar i: det behöver inte vara så svårt. Om vi håller det enkelt så blir det lättare att prova nya saker. Eller, vad tycker du?

Ha en underbar helg, stanna upp och njut min vän för det är du värd

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading