Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan påverka vår tillvaro, ofta så mycket mer än vi tror, och hur härligt det känns när man kommit till insikt … Vi konstaterade också att ett drömliv kan se så otroligt olika ut beroende på vem man frågar.

Jag lever mina drömmars liv

Att vakna och gå upp klockan 05.00 en lördagsmorgon, för att jag vill – inte för att jag måste. Det var så min dag började idag och som fick mig att vilja skriva det här. Jag har länge känt att jag lever mina drömmars liv. Jag har även ofta sagt att jag är: en glad finlandssvenska i mina bästa år. Mitt i livet, exakt där jag vill vara. Det står till och med här på hemsidan. Just nu, här idag, känns det extra mycket så.

Det har aldrig spelat nån roll om jag varit anställd eller egenföretagare, samma känsla har följt mig genom livet. Nu börjar jag förstå varför det blivit som det blivit.

Jag har aldrig slutat tro på att allting ordnar sig, på ett eller annat sätt – jag har alltid valt att se saker och ting för vad de faktiskt är – jag har ofta stannat upp och funderat över min egen möjlighet att påverka – jag har lika ofta kommit till insikten att jag alltid har ett val – jag är ansvarig för min egen lycka!

Allt handlar om inställning

När jag pratar med människor, både privat och i mina olika uppdrag, och berättar om mitt sätt att se på livet och tillvaron så händer det att jag möts av himlande ögon och suckar. Det ramlar även in kommentarer som: ”Du är så över-positiv” eller ”Det där stämmer inte”, det är då jag brukar påminna om det här med eget ansvar och aktiva val. För det händer saker som är utanför min kontroll 🙂

När du befinner sig i en situation där du känner sig maktlös och att du inte har kontroll – kom då ihåg kontrollcirkeln. Det kommer alltid att dyka upp saker och ting som är utom din och min omedelbara kontroll men vi kan alltid kontrollera EN sak. Hur vi väljer att förhålla oss till situationen. Du kan välja hur du reagerar/agerar och hanterar dina känslor. Det handlar om din inställning. Även om det kan kännas krångligt så kan jag lova dig att det går att träna upp sin förmåga för att på ett sunt sätt lära sig att hantera motgångar. Hör av dig till mig om du är nyfiken på vad jag menar 😉

PS: Jag vill tipsa om Kreativ insikt, affirmationskortet på bilden kommer därifrån. Och om du inte vet vad jag pratar om, så har jag skrivit om kontrollcirkeln i ett tidigare inlägg. 

Nu vill jag passa på att önska dig en magisk lördag – ut och njut! 

Carina

Fler Blogginlägg

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Vad hände???

Jag upptäckte precis att i övermorgon så har det gått tre månader sen mitt förra inlägg! Vad hände??? Jag som brukade ägna så mycket tid

Carina Grönholm, stolt finlandssvensk

Att känna tacksamhet

 Idag är en speciell dag för mig som utflyttad finländare. Idag den 6:e december firas Finlands självständighetsdag. Det är den 102: a i ordningen sedan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading