Coaching – massage för själen

Coaching - massage för själen
Satsa på ditt inre, testa att bli coachad. Massage för själen, väl värt att prova.

Coaching är som massage för själen

Har ni tänkt på hur mycket pengar vi lägger på utseende, smink, fotvård, träning och ja massage? Yta! Kroppsligt! Inget fel med det, absolut inte. Hör nog till en av de som spenderar x antal slantar om året på min kropp och mitt skinn. Visst känns det bra att vara fin, täcka över de små grå, ta på glitterögonskuggan, klackarna och läppstiftet. Eller känslan i kroppen efter en riktigt bra massage eller ett skönt träningspass. Tänker alltid på uttrycket: vill man vara fin får man lida pin! Varför då? Personligen tycker jag verkligen att man ska ta hand om sig, men nu kommer jag till en av mina insikter som slagit till, på ALLA SÄTT OCH VIS!

Vad menar jag då med det?

Jo, på en av de utbildningar jag gick så var det en kurskamrat till mig, eller kanske någon av mina lärare som sa: Coaching är som massage för själen. Minns inte vem av alla fantastiska människor jag mött det var, men ge dig gärna tillkänna. Jag sa där och då att det är ett uttryck jag kommer att sno. Det har jag gjort. För det är faktiskt så jag upplever coaching när jag själv blir coachad. Till och med när jag coachar mig själv mellan varven!

Känslan av att vara lyssnad på, att vara sedd. Att få fritt spelrum och ösa ur sig till en någon som finns där just bara för dig. Ingen som skrattar när man spånar och spekulerar. Lättnaden när saker som kanske burits på länge äntligen sagts högt. När vissa ämnen avhandlats känns det lika befriande, darrigt och uttömt i kroppen som efter en lång spadag. Stegen blir lättare och leendet lika förnöjt som hos katten i Alice i Underlandet. Ibland kan det göra nästan fysiskt ont när känsliga ämnen berörs, som när man åkt på en riktig bindvävsmassage. Men det är ok, för du är aldrig ensam i din process.

Ofta finns det en målbild med alla behandlingar, att få fina fötter till sommaren eller få bukt med spänningarna i nacken. Det spelar ingen roll om det handlar om kroppen eller knoppen, det är en process, det får ta tid, din tid. Så är det verkligen i coachingens värld, där jag som coach och du som klient jobbar mot ditt mål, tillsammans. Det som är den stora skillnaden i vårt samarbete är att det är just du som är experten i ditt liv. Inte jag, inte någon annan! Jag guidar dig och hjälper dig att reda ut begreppen och att titta på saker och ting med nya ögon. Du vet alltid vad som är bäst för dig själv. Ibland kanske du inte bara har upptäckt det själv.

Så nästa gång du är på väg att spendera på din yta, tänk en gång till och jag hoppas du vill satsa pengarna på det vackra du har inombords. Unna dig. Boka en tid hos mig så ska du få en annan sorts behandling!

Ha en fantastisk helg  <3

Carina

 

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading