Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Hur pratar du till dig själv? Lyssnar du på den inre rösten?

Hur medvetna är vi egentligen om den inre rösten? Vilken ton vi använder när vi pratar med oss själva, och hur vi reagerar på den tonen. Passerar den kanske som en del av allt annat brus omkring oss, så att den inre rösten inte ens sticker ut?

Jag ställde frågan till några personer i min närhet (inte bara på sociala medier 😉 och insåg att många av oss knappt lyssnar, och när vi väl lyssnar så är det som sägs sällan snällt!

För ett tag sen hade jag äran att få vara med i P4 Upplands förmiddagsprogram hos Johanna Hermann Lundberg där det här ämnet kom upp, och det har fastnat inom mig. Så därför valde jag att skriva om det idag.

Missade du att lyssna på avsnittet så gör du det här, 1.35 in i programmet efter ”Another one bites the dust” med Queen!

”Ett snällt ord, även till dig själv, kan förändra hela dagen!”

Varför?

Hur kommer det sig då? Med tanke på att det troligtvis är oss själva vi pratar med mest varje dag! Vad är det som gör att vi hellre snäser av oss själva när något inte gick vägen, än att faktiskt säga: ”Jag gjorde mitt bästa, bra där! Det kanske inte gick vägen men jag testar nåt annat nästa gång!”

Att vi suckar inombords när vi sagt eller gjort något vi kanske inte är helt nöjda med, eller har en dålig hårdag …. Istället för att tänka: ”Oj hoppsan! 🙂 Gör om – gör rätt!”

Måste det vara så att det negativa oftast tar över? Jag säger: NEJ!

Hur?

Hur ska du då göra för att gå från den trötta, arga, irriterade, frustrerade till den varma, förlåtande, snälla, vänliga? Mitt tips är: ÖVA 🙂 och VÄLJ!

Det kommer att gå snett på vägen, du kommer troligtvis att slå på dig själv även då, av gammal vana, men det är ok att det skiter sig ibland! Men jag lovar, det går att träna din inre röst! Hur kan jag vara så säker? Jo för att jag har gjort, och gör, just det!

Var din egen bästa vän

Det handlar om att välja, inte bara vilka ord du vill höra, utan att välja ett nytt mindset. Att byta perspektiv, så att varje gång du känner för att kommentera eller hör en kommentar från dig själv, se din bästa vän framför dig! Och säg exakt det du skulle säga till henne eller honom! Jag lovar att det blir annat ljud i skällan 😉

Tips på vägen

  1. Använd dig av affirmationer: jag har underbara kort som jag väljer från varje dag. Jag kan varmt rekommendera Kreativ Insikt, kolla deras sida!

  2. Börja prata med dig själv som till din bästa vän: för om du testar att säga de saker du säger till dig själv till din bästis, då svär jag att du inte kommer att må nåt vidare!

  3. Gör det inte så komplicerat: det är oftast det som hindrar oss från att förändra våra beteenden, vi gör det svårare än det behöver vara!

Välj att säga snälla saker till dig själv, håll det enkelt!

Jag bär ett armband varje dag där det står: JAG DUGER! Det är min påminnelse till mig själv 🙂 Nuförtiden stannar jag inte där … jag vet att jag är grym på att vara jag!

Ta hand om dig, säg snälla saker, ge dig själv en klapp på axeln! För du är den viktigaste personen i ditt liv 🙂

Carina

Fler Blogginlägg

Vad hände???

Jag upptäckte precis att i övermorgon så har det gått tre månader sen mitt förra inlägg! Vad hände??? Jag som brukade ägna så mycket tid

Carina Grönholm, stolt finlandssvensk

Att känna tacksamhet

 Idag är en speciell dag för mig som utflyttad finländare. Idag den 6:e december firas Finlands självständighetsdag. Det är den 102: a i ordningen sedan

Stämningen på jobbet

”Välkommen tillbaka till verkligheten!” Så brukar nog de flesta av oss skoja till det och säga, men vad menar vi egentligen? Prova säg det med

Omställning från semester är lite som med vädret, det bara händer

Omställning

I höstens första måndagsfråga funderade jag kring det här med omställning, hur gör vi för att komma tillbaka? Vad finns det för tips och trix?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg