Buddha lär ha varit en föregångare när det kommer till det inre ledarskapet.
”Varje morgon föds vi på nytt, det är vad vi gör idag som betyder mest” – Buddha

”Kan du inte leda dig själv, kan ingen leda dig och du kan inte heller leda någon annan”

Lång mening men så sann. Om det är något jag envisas med att försöka leva efter så är det de orden. Allt börjar hos dig själv och ingen annanstans. Idag valde jag min happy Buddha som förebild för mina tankar. Det känns som om han bemästrade det inre ledarskapet. Även om jag inte läst på 😉 Citatet nedan är bara ett av alla som jag fastnat för. Hur viktigt är det inte vad vi tänker om oss själva, eftersom detta i förlängningen är det som vi visar för alla.

”Allt vad vi är, är resultatet av vad vi har tänkt” – Buddha

Det inre ledarskapet

Att förstå dina behov, beteenden och dina känslor, och hur dessa påverkar dina prestationer. Där ligger grunden i hur du sedan ska välja att gå vidare med ditt inre ledarskap.

En grundsten är det egna valet. Medvetenheten om våra egna val – och vad vi bygger dem på – ger oss självinsikt och handlingsutrymme. Det lär oss att ta fullt ansvar för vårt beteende och våra känslor.

Självinsikt är en annan grundsten. Ju mer medveten du är, desto enklare är det att ta sitt ansvar både mot sig själv och mot andra.

Acceptans, ingen annan än du kan styra över ditt liv och dina val.

Var sann mot dig själv. Gör inget som strider mot dina grundvärderingar. Det är en stor del av ledarskapet.

Ha koll på ditt varför. Det är mycket lättare att leda dig själv i rätt riktning om du vet varför du vill göra det.

Ledarskap

Du kan vara ledare i så många sammanhang. I mitt jobb som chefscoach så märker jag hur viktigt självledarskap är. Det handlar om en grundtrygghet. Du ska kunna leverera till din personal på jobbet men det är minst lika viktigt att kunna stå stadigt i ledarskapet som förälder eller i en ansvarsposition i en förening. Vilka vill inte gå tillsammans med en person som vet varför? 🙂

Handen på hjärtat, har du tänkt över ditt eget inre ledarskap? Hur pratar du till, om och med dig själv? Kan du lova mig att börja vara snäll mot dig själv? Jag lovar att det kommer att kännas helt underbart 😉 Börja öva på att Bli din egen bästa vän.

”Du själv, liksom alla andra i hela universum, förtjänar din kärlek och tillgivenhet.” – Buddha

Med dessa vackra ord önskar jag dig en härlig helg,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading