Du väljer Din väg när du blir coachad.
Varje vägskäl är unikt, men det är ditt beslut vad som är rätt eller fel väg att gå.

DU VÄLJER DIN VÄG

Egentligen tror jag att du redan gjort det, inombords. Det är därför du tagit dig hit. Till platsen där du ska öppna dig helt för en ny människa. DU HAR GJORT ETT AKTIVT VAL 😉 jag hakar på!

Som jag skrev tidigare så spelar det egentligen ingen roll vad det handlar om, det viktiga är vad det betyder för dig. Om du tänker efter så är det säkert ett ämne du dryftat och tagit upp med nära och kära, vänner och familj många gånger. Ändå står du fortfarande kvar där du började. Det som oftast gör dessa diskussioner rätt meningslösa när det kommer till din utveckling är att de personer du pratar med har en egen agenda när det gäller dig. Ingen menar något illa, tvärtom, alla tror att de vet vad som är det bästa för dig.  Man vill dig väl <3

Nu kommer vi till det som i mina ögon är kärnan i coaching. En coach tror helt och fullt på att du sitter på de kunskaper som krävs och att du har den inre potentialen att nå dina mål. Du är hel och kapabel till att fatta egna beslut.

Att bli coachad kan vara väldigt utlämnande men samtidigt mycket befriande.

Att ha ett mål är kanske inte så märkvärdigt 🙂 men att ha en plan för hur man ska ta sig dit, det är något annat! Det är då du tar en coach till hjälp!

 • Du vet vad du vill! Du har sagt det högt.

 • Du har din egen agenda

 • Du och din coach börjar tillsammans utforska vilket jobb som krävs.

 • Du skapar dig en plan.

 • Du delar in planen i delmål.

 • Du börjar jobba framåt!

Lite förenklat 😉 men huvudsaken är att du förstår att det hänger på dig. Jag som coach kommer inte att leverera några visdomar och svar, men jag kommer att utmana dig, ge dig verktyg på vägen, olika förhållningssätt och nya perspektiv. Jag kommer att stötta dig och fortsätta tro på dig tills du når fram. För att göra allt lite mer spännande så kommer du att få jobba hemma. Det är där det händer på riktigt, i vardagen omringad av alla fällor och gamla mönster. Det är i vardagen du lär dig hantera det nya rent praktiskt. Learning by doing! Det är även här du märker om det var rätt väg att ta, eller om vi ska korrigera lite. Inget är fel, allt är nyttigt.

Ja, vad är då skillnaden på visioner, drömmar och mål? Vad innebär det i praktiken? Visst är det spännande vilka frågor som dyker upp när man tänker i nya banor 🙂

Happy Friday 🙂

(Äntligen) Varma kramar,

Carina <3

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

5 reaktioner på ”Du väljer Din väg”

 1. Annelie Lindeberg

  Så sant, så!
  Med dig, Carina, har jag tagit ett stort steg i livet.
  Jag har förändrat mina vanor med +4000 steg per dag, några sit ups och stramare kostvanor.
  Det har inneburit enormt mycket för mig. Hade jag funderat kring detta tillsammans med min make, eller familj, så hade det kanske inte ens blivit av. Jag hade harvat på i samma halvdanna tillvaro av borden och skulle…
  Men med dig vid min sida blev det av.
  Tack för det, Carina! Du är magisk!
  <3

  1. Tack för dina fina ord! De värmer sannerligen. Jag är stolt över att få dela dina framsteg! Men som sagt, det är du själv som gör jobbet 😉 Stor kram!

 2. Pingback: Hur kan jag förändra eller påverka något? - ViDuNi - Din coaching

 3. Pingback: Vad vill DU? - ViDuNi - Din coaching

 4. Pingback: Nystart, eller samma gamla vanliga spår? - ViDuNi - Din coaching

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading