En hälsning från mig till dig …❤️

Aldrig hade väl någon kunnat tro att vi skulle få vara med om det som sker i världen just nu. Dagligen matas vi med siffror, statistik, antaganden och nya frågetecken. Vi får se bilder och filmklipp från ställen runt om i världen, med tomma gator och övergivna platser. Vi får ta del av människors välvilja och kreativitet, och både förundras över att det ska ta en pandemi för att öppna upp vissas hjärtan och hoppas på att denna kärlek och omtanke inte försvinner när vi tagit oss igenom den här tiden.
Många far illa nu, både ekonomiskt men även själsligt. Kanske är någon sjuk i närheten, kanske är du själv sjuk, kanske förlorar du och många runt dig jobben, kanske upplever du att det hänger på dig att familjen mår bra så du kämpar för att hålla modet uppe. Påfrestningarna kan vara enorma. Och det är ok att bli rädd, ledsen, arg … men det är också ok att tycka att det är lite spännande, att det är intressant att se vad som händer med människor i extrema situationer …
Ännu så vet ingen vad som är rätt eller fel, och det är inte heller nåt jag vill spekulera kring.

Det är inte därför jag skriver det här…

Jag skriver dessa rader för att uppmana dig att verkligen ta vara på den här tiden. Använd denna ofrivilliga tid du får över (om du får tid över) till något annat än att surfa, spela dataspel, Netflix och HBO 😉 Inget ont om de sysselsättningarna men …

Använd en del av tiden till att verkligen lära känna dig själv!

Ägna en stund varje dag på att reflektera över dig själv. Det kan vara skrämmande, men det kan också vara väldigt glädjande och uppmuntrande.
Om du inte redan har en så vill jag verkligen uppmuntra dig att skaffa dig en dagbok eller insiktsbok som jag väljer att kalla den, dedikera en del av den till ett ”Corona, Karantän eller Covid19 – kapitel”. Du kan kalla kapitlet vad du vill, jag önskar mest att det blir ett kapitel du förknippar med denna konstiga period. Att det var här och nu som du tog dig tiden att utforska dig själv!
För vi människor glömmer fort det som är mindre bra och återgår snabbt till det normala.

Här kommer min utmaning till dig:

INVENTERA DITT KÄNSLOREGISTER

Fundera utifrån ditt nuläge.
Tex.
 • Vad händer inom mig när jag blir xxxx?
 • Var i kroppen känns det?
 • Hur känns det?
 • Om jag skulle beskriva känslan av xxxx med fyra ord, vilka ord skulle det vara?
 • Om jag tittar tillbaka X år, hände det samma sak?
 • Om känslan eller reaktionen har förändrats, vad kan det bero på?
Testa med känsla för känsla: glad, arg, maktlös, ledsen, lycklig etc. vilken känsla som än dyker upp.
När du tittat närmare på en känsla kan du ägna lite tid åt att hitta vad som utlöste den, och fundera närmare på varför du reagerade på det sättet.
Tex.
 • Var befann jag mig?
 • Vem var med mig?
 • Hur såg det ut runtomkring?
 • Vem hade jag önskat var med mig?
Skriv ner vad du upptäcker.
 
Avslutningsvis har du här ett ypperligt tillfälle åt att öva dig på att hitta nya och annorlunda sätt att hantera de känslor och reaktioner som inte är så trevliga alla gånger.
Ställ dig frågorna:
 • Vilka av mina styrkor kan jag använda mig av för att förändra mitt beteende/min reaktion?
 • Hur kan jag göra annorlunda nästa gång?
 • Vad vill jag uppnå med mitt förändrade synsätt?
 • När vet jag att jag lärt mig något nytt?
Att rannsaka sig själv mellan varven är enormt befriande, för det ger dig chansen att förändra och förbättra det som behöver åtgärdas.

Ha en fin dag, vecka, månad … så ses vi snart igen!

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading