En till hälsning från mig till dig(och en ny utmaning) …❤️

Hoppas verkligen allt är bra med dig. Här kommer en till hälsning från mig till dig och en ny utmaning …

 

Även om läget kanske inte förändrats nämnvärt på Corona fronten sedan senast, så finner i alla fall jag en glädje i det ökade ljuset och den skira grönskan. Till och med att bli väckt av småfåglarnas kvitter runt 04 är härligt! Våren är på intågande, även om det känns mindre kul med aprilväder i maj. Jag har ägnat mycket tid åt att hämta in och flytta ut mina blommor i trädgården de senaste veckorna …

 

Förra gången fick du en utmaning från mig. Då bad jag dig göra en inventering över ditt känsloregister för att på så sätt, kanske få en start om du inte redan påbörjat din resa mot att lära känna dig själv på riktigt.
Jag hoppas verkligen att du fick åtminstone en ny insikt.

Idag tänkte jag ta tillfället i akt och släppa en ny utmaning i ditt knä😉

Nu har jag haft turen att faktiskt kunna jobba mycket, och har fått träffa människor både online men även i fysiska möten. Något som jag verkligen lagt märke till är hur utsvulten gemene man är när det kommer till att få umgås på riktigt!
Zoom, Skype, Teams och alla andra alternativ i all ära, – vi människor vill hänga!

 

Det som jag upplever som mest spännande är att folk omkring mig; både klienter och personer i mina olika kretsar till och med upplever att de saknar vissa människor/kollegor som i normala fall kanske inte skulle fattas dem. En annan sak jag lagt märke till är att ett flertal personer även mjuknat i sina tankar och åsikter och faktiskt öppnat upp på ett nytt sätt inför både sig själva men även för andra.

Kanske har vi blivit aningen mer ödmjuka när vi inte springer på i full fart och allt mest bara rullar på? Kanske har den här påtvingade situationen faktiskt blivit en riktigt bra ögonöppnare? Kanske håller vi på och lär oss att inte ta varann för givna?

Här kommer min nästa utmaning till dig:

 

Efter att du förra gången fick fokusera på hur du fungerar rent känslomässigt så vill jag hoppa över till hur du väljer att vara i grupp. Det här kan vara värt att reflektera över, för vem vet kanske saknar du också personer du inte saknat förut? Kanske saknar någon dig? I vilka konstellationer befinner du dig och vilken roll har du i gruppen?
Det kan handla om kompisgänget, klassen, på arbetsplatsen eller varför inte i familjen…
Hur ser du på ditt ansvar och agerande i en grupp?
Att få tillhöra och vara i ett sammanhang är ett av våra grundläggande mänskliga behov. Vi får känna oss värdefulla och kan samla på oss kompetens.
Har du tänkt på vad det kan bero på att samarbetet flyter fantastiskt bra i vissa konstellationer medan det finns enormt mycket grus i maskineriet i andra? Har du någon gång stannat upp och reflekterat över hur du och ditt sätt att agera kan hjälpa eller stjälpa?
Hur mycket de flesta av oss inte gillar att erkänna det, så har vi människor en tendens att sätta in de personer vi möter i olika fack. Och forskningen visar att det går FORT… det pratas om allt från millisekunder till sju sekunder.
Hur tror du att du uppfattas?

 

Intressant läsning nedan:

 
För att kunna jobba eller vara delaktig på ett bra sätt i en grupp så är det väldigt viktigt att du först har tagit dig en titt på och lärt känna ditt eget beteende.
Hur tror du att andra upplever att du fungerar i en grupp? Vilken plats fyller du? Vad om något skulle du vilja göra annorlunda?

Redan nu har du fått en mängd frågor att fundera över, men här kommer det fler 😉

REFLEKTIONSFRÅGOR:

 

 1. Vilka personliga egenskaper tycker du är viktigast för att en grupp ska fungera bra?
 2. Hur ser dina tidigare erfarenheter av att arbeta i grupp ut? Positiva eller negativa?
 3. Tänk tillbaka på en gång när en grupp fungerat dåligt, respektive fungerat bra. Vad var skillnaderna mellan grupperna?
 4. Vad hade du kunnat göra annorlunda i den grupp som fungerade dåligt?
 5. Vilka tankar och känslor dominerar hos dig när du kommer in i en ny grupp?
 6. Hur brukar du hantera dessa?
 7. Vi tycker om att samarbeta med likasinnade och kommer ofta fram till snabbare beslut. Vilka nackdelar ser du med att omge sig med mest likasinnade?
 8. Vad innebär ”en trygg grupp” för dig, och vilka kriterier bör en sådan grupp uppfylla?
 9. Hur kan du som medlem bidra till detta?
 10. Hur stort ansvar ligger på mig för att en grupp ska kunna fungera bra?
 11. Hur kan jag bidra till att skapa de bästa möjliga förutsättningarna?
Vi påverkar ofta människor omkring oss mycket mer än vi tror … hur vill du påverka din omgivning?

Varm kram ❤️ Carina

 

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading