Från stress till lycka, dimman har lättat, härligt.
Dimman har lättat, härligt!

Lördagsmorgon. Det var mörkt ute, vaknade redan klockan 05 och valde att gå upp. Nu sitter jag här med min kaffekopp och med levande ljus framför mig, njuter och ser hur det ljusnar utanför fönstret. Funderar, försöker sammanfatta de senaste veckorna som gått. Hektiskt, skrämmande, spännande och roligt som fasen!

Det känns som att jag levt i ett parallellt universum

Jag misstänker att jag varit stressad, för jag tror att det är så här det känns. Så länge jag kan komma ihåg så har jag levt efter tesen: du kan inte gå snabbare än ditt snabbaste och du kan inte göra bättre än ditt bästa! Det tror jag har hjälpt mig väldigt många gånger på jobbet, det är också det som hjälpt mig hålla huvudet kallt även i situationer utanför jobbet. Så länge jag har gjort mitt yttersta så kan jag inte göra mer. Det gäller även nu, efter att jag ställt ovanligt höga krav på mig själv.

Vad är det?

Vad är det då jag gjort som hindrat mig från att skriva på bloggen, synas på LinkedIn, facebook och Instagram i mycket mindre utstäckning än jag önskat? Vad är det som fått mig att stanna hemma istället för att gå till kontoret och tanka energi från de övriga på Hera Hub? Vad har fått mig, som normalt är väldigt ”chill”, att nästan gå upp i limningen? Jo, ett riktigt roligt uppdrag 🙂 som fått mig att töja på mina gränser mer än jag trodde var möjligt. Observera att mina gränser är rätt töjbara!

Utanför komfortzonen

Som jag har plågat mig själv och min omgivning med att ständigt prata om mitt projekt. Åtminstone känns det så! Men jag tror att det varit mitt sätt att hålla mig på banan, för oj vad jag har prokrastinerat dessa veckor! Det har undvikits, skjutits fram och skjutits upp i all oändlighet… bara att skriva dessa ord får mig att vilja plocka fram skämskudden. För det har inte varit likt mig för fem öre! Men så satt jag där på Vanda flygplats, klar med mitt första uppdrag på finska och det hade gått bra! En heldags workshop för avdelningschefer på ett stort företag i centrala Helsingfors. Jag vet ju vad jag kan, nu vet jag att jag kan det på finska också 🙂

Från stress till lycka

Det är känslan jag haft i kroppen de senaste dagarna, förutom känslan av förkylning. Förkylningen bröt ut direkt när jag slappnade av kan jag säga, men det gör inget! Nu njuter jag av att kunna fokusera igen. Jag njuter av att ha fått uppleva, för mig, nya känslor. Jag njuter av att, genom den här erfarenheten, ha fått ökad insikt. Framförallt njuter jag av att ha varit utanför komfortzonen och bevisligen klarat mig. Lycka är att göra nya saker, klara av dem och få göra dem igen!

Från stress till lycka, dagens rekreation: trädgårdsarbee övervakat av Happy Buddha!
Från stress till lycka, dagens rekreation: trädgårdsarbete övervakat av Happy Buddha!

Nu ska jag använda lördagen till att röja trädgården, städa, laga mat och se fram emot att ha huset fullt av folk ikväll, för nu ska sonens och far i husets födelsedagar firas. På måndag är jag tillbaks igen, med veckans tema och allt 😉

Jag önskar er alla en riktigt fin lördag

Varma kramar,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading