Har du koll på ditt varför långt där borta vid horisonten?

När satte du dig ner och funderade sist? Vad det är som får dig att göra det du gör? Vad är det som händer i kroppen när du gör det du verkligen tycker om? Vad går du igång på? Vilka uppgifter brinner du för? Vad är det som gör att vissa saker går så lätt och andra är så tunga? Hur skiljer sig ditt privata varför sig från ditt professionella? Om det ens gör det?

Har du koll på ditt varför?

Det är bra att ta sig en funderare ibland. Det gjorde jag för ett tag sen, återigen en del av min pågående process som jag kommer tillbaka till titt som tätt.

Det var faktiskt i samband med att jag städade upp mitt kontor hemma och hittade mig själv på golvet, mitt i en hög av böcker och papper. Jag satt plötsligt och log mitt i kaoset när jag läste genom övningar och gamla noteringar, hastigt nedskrivna i stundens ingivelse.

Då förstod jag

Polletten trillade ner och jag började ana mitt mönster. Jag drogs helt automatiskt till en viss typ av inriktning och när jag tittade ner på vad jag gjort så hade jag delat in allt i högar.

Förutom grund- och certifieringsutbildningen har jag genom åren fördjupat mig i lite olika typer av metoder inom coaching. ACT (acceptance and commitment therapy-training), teamcoaching, emotionell intelligens och ledarskap är några av inriktningar. Nu ser jag helheten. Nu förstår jag vart jag hela tiden varit på väg. Jag har följt mitt hjärta 🙂 Jag har bara hittat en ny kanal genom coachingen.

Vad får mig att gå igång?

Svar: att få vara med och skapa en positiv, öppen, trygg och välkomnande miljö. Var jag än är!

Det är det som är svaret på mitt stora VARFÖR jag gör det jag gör!

I min anställning: på varje arbetsplats har jag alltid genom åren ansträngt mig för att alla ska ha det bra. Spelar ingen roll om det varit mina gäster, mina kollegor eller jag själv så har det alltid och har alltid haft den högsta prioriteten. Detta gäller även mig själv, jag har aldrig (i vuxen ålder) haft ett jobb jag inte trivts med.

I mitt företagande: drivs jag av att få hjälpa varje enskild individ jag möter att hitta sin egen kapacitet och väg för att nå dit hen så önskar. Länkar återigen till första sidan här på hemsidan. Där står det tydligt i min mission och vision. Förstod bara inte förrän nu att det är precis detta mitt varför handlar om.

Hemma: här strävar jag efter att skapa en frizon. En trygg plats för hela familjen. Familjen går alltid först! Därför månar jag om att verkligen trivas på jobbet för att jag vet att det gör mig till en bättre mamma och partner.

Var börja?

Om du inte funderat över det här med ditt varför tidigare så kan du börja med att titta på ditt vad. Det kan vara vad som helst egentligen, bara det är något som är viktigt för dig. Se över anledningen till att du gör det du gör. Ett exempel kommer här.

VAD? Vad är det som är viktigt för dig. Jag älskar att träna!

SYFTE: Jag tränar för att: bli starkare, få bättre hållning och för att jag blir glad av att ta ut mig.

VARFÖR? Här kommer din vision in. Det är den som gör ditt varför så kraftfullt. För att jag tränar så kommer jag att orka arbeta längre, leva längre och lättare hålla mig frisk.

Man kan säga att du skaffar dig själv ett försprång med att hitta ditt varför. Du tydliggör dina motiv. Du kan dessutom ha flera varför. Men prova hitta ett och specificera så tydligt och konkret som möjligt. Här kommer du troligtvis att hitta kopplingar till dina värderingar.

Lycka till 🙂

Carina

 

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading