Hösten, fylld av blandade känslor.
Hösten är här och den kan betyda så olika saker beroende på vem du frågar.

Blandade känslor

Den här veckan har jag valt att fokusera på hösten, med allt vad det innebär. I vanliga fall så försöker jag skriva lätt, positivt och med humöret på topp. Vi får tillräckligt med deppigheter från världen när vi slår på tv:n eller läser en tidning. Men nu vill jag ta upp en hjärtefråga för mig för att…

Min hjärtefråga är sådant som barn och ungdomar, hösten kan bära med sig så många olika saker.
Min hjärtefråga, barn och ungdomar…

… nu har vi gått tillbaka till våra jobb och barnen till sina jobb! Skolan. En plats där det ska tankas kunskap och barn och ungdomar ska få sin beskärda del av social kompetens och andra övningar. Där glädje och gemenskap ska frodas och eviga vänskapsband ska knytas…

… men det är inte riktigt så för alla, tyvärr. Vi har de barn som vaknar varje morgon med en klump i magen och ont i huvudet. De barn som inte vet vad som möter dem på skolgården om och när de kommit fram, för man vet ju aldrig ens vad som händer på vägen…

… sen har vi barnen som gömmer sig bakom olika fasader, för att mörka olika problem för alla i sin närhet. Som kanske inte förstår matten eller svenskan där alla bokstäverna bara dansar framför ögonen tills de blir galna. Det blir lättare att störa, gapa och skrika. Avledande manövrar…

… Vi bör inte glömma barnen som kanske har trasiga föräldrar, som saknar en hel vuxen eller en vän att gråta ut hos. Alla ensamma som bär bördor, som vi som aldrig varit i närheten av liknande svårigheter, någonsin kommer att förstå…

Hösten, tom skolgård, ensamhet, eko.
Det kan eka lika tomt i ett ensamt hjärta, som på en ödslig skolgård.

… Mitt hjärta blöder för alla dessa unga, vilsna som finns där ute. Jag vill skrika: Ni är INTE ensamma! Vi finns här vi som bryr oss! Jag vill även säga samma sak till alla andra ungdomar: Förringa inte er själva, era problem och er ångest. Jobbiga tankar, det händer de flesta av oss, någon gång i livet. Man behöver inte komma från ett trasigt hem eller ligga efter i skolan för att ha rätten att vara ledsen…

… Att vara ung idag, är ett heltidsjobb! Allt ni ska lära er, på alla plan! Jag skulle inte orka en gång till! Ni behöver allt stöd och all vägledning och kärlek alla vuxna runt omkring kan uppbringa, och mer därtill! Ni förtjänar det…

… Därför är jag så lycklig nu, för jag har träffat två riktiga eldsjälar. Anna-Lena Amala Tegebro och Jan Ahlberg på Tonårscoaching Sverige. Jag kommer för alltid att vara tacksam för att våra vägar korsades och för att ni valde att inkludera mig i ert gäng med kompetenta coacher. Nu kan jag knappt vänta tills vi ska dra igång…

Tonårscoaching Sverige fokuserar på att stärka ungdomars självkänsla och på detta sätt arbeta proaktivt för att motarbeta mobbing. Att med individuell coaching, föreläsningar och gruppcoaching stärka ungdomarna och deras tro på sig själva. Allt för att underlätta kunskapsinhämtning och för att skapa en överlag trevligare skolmiljö. Fantastiskt säger jag bara 🙂

Min högsta önskan är att detta arbete ska bli en del av vardagen, överallt i alla Sveriges skolor. Om du som läser detta är en likasinnad eldsjäl med en säck pengar i garderoben, tveka inte, hör av dig. Finansiärer får ett sådant här projekt aldrig för många av.

För handen på hjärtat <3 Vill inte du att ditt barn kan få ha en bonusvuxen i sitt liv att gå till när det kniper?

Ha en underbar dag,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

2 reaktioner på ”Hösten”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading