Hur mycket av det som hände igår är du tacksam över idag?

Att skriva tacksamhetsdagbok är nyttigt.

Tid för reflektion igen! Jag läste frågan: ”Hur mycket av det som hände igår är du tacksam över idag?” i boken ”Coaching med mental träning” av Lars-Eric Uneståhl och Gregor Schill. Frågan fastnade i mitt huvud och fick mig verkligen att tänka till. Det blev min tisdagstanke på Instagram och är under ständig bearbetning sedan dess!

Idag går det fort

Att ta sig tid att stanna upp och reflektera har blivit vanligare idag, men jag skulle fortfarande önska att vi alla blev bättre på det. Att vi insåg värdet av att faktiskt begrunda dagen som varit, främst för att hitta saker och händelser att fira men även för att hitta områden att utveckla. Eftersom jag själv blivit sämre på att stanna upp under en period nu, så använder jag min egen blogg för att påminna mig själv 😉 Ett omtag i min personliga utveckling!

Hur mycket av det som hände igår är jag tacksam över idag?

”Mycket mer än jag trodde!” blir mitt svar. Eftersom frågan gav mig en ny dimension. Så för det första är jag tacksam över frågan! Jag är också tacksam över att jag fått inspiration till att börja på en ny reflektionsbok.

En ny början

Idag är dagen när jag startar om! Eller egentligen igår när du läser det här … Jag mediterade och njöt, sen skrev jag dessa rader till en härlig avslappnande ”floating” sång från appen ”Insight timer”. Kan varmt rekommendera! Även om min rolige son tyckte det lät lite kusligt och läskigt 😀

Tacksamhet

Här och nu i denna stund är jag uppfylld av tacksamhet. För att jag fått vara ”mat-tant” på sonens fotbollsskola, för alla nya bekantskaper jag fått de senaste dagarna, för att vårt sommarprojekt tagit ett enormt kliv framåt, för att naturen visade sin kraftfulla sida i ett mäktigt åskväder ikväll, för att jag fick äran att träffa familjens senaste tillskott i form av en bedårande 13 dagars tös …

Listan kan göras ännu längre, och det görs den i min nya reflektionsbok! Jag har skrivit om tacksamhet förut, så här skrev jag då.

I morgon är en ny dag

Det är ju faktiskt så, varje dag, att när nästa dag kommer så får vi chansen att börja om, att göra nåt nytt eller att fortsätta med något vi redan påbörjat.

I morgon är det åter dags att arbeta lite, efter några dagars verklighetsflykt på landet. Ett sista krafttag, innan midsommarhelgen 😀 Jag känner mig upplyft och laddad med ny energi! Allt detta tack vare en ny favoritfråga! Underbart!!!

Jag önskar dig en härlig dag, full av nya insikter och perspektiv!

Soliga hälsningar,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading