Hur vill du bli ihågkommen?
Ett varmt minne … Så här vill jag bli ihågkommen bland mina vänner!

Det här är en av mina favoritfrågor: ”Hur vill du bli ihågkommen?” en annan favorit är: ”Vad vill du?”

När jag ser vad jag skrivit så passar frågorna väldigt bra ihop. Det är du själv som har den största möjligheten att påverka svaret, ingen kan leva ditt liv åt dig.

Vad vill du?

Min övertygelse är att vi kan göra vad vi vill göra! Det är en stor del av varför jag gör det jag gör. Att jag brinner för att hjälpa människor att se och förstå att de, till syvende och sist, har makten över sina egna liv. Ibland kanske de stöter på hinder i olika skepnader och former, men det är här det blir spännande 🙂

Det går att ta dig dit du vill, ibland går du i mål, ibland kommer du nära. Ibland upptäcker du till och med att du inte alls ville ha det du trodde. Men oj vad skönt att veta!

Huvudsaken är att du faktiskt gjort något och att du försökt ditt bästa!

Hur vill du bli ihågkommen?

Vad var det första du tänkte när du, antingen när hörde min måndagsfråga på Instagram @carinagronholm, på Facebook eller när du läste rubriken?

Min misstanke är att du tänkte på när du är död och begraven. Det finns en visualiseringsövning som faktiskt kan upplevas som jobbig, där du bevittnar din egen begravning. Du ser och hör allt vad människor du haft omkring dig i ditt liv säger och tycker om dig.

Samma situation kan också upplevas som en fin stund. Var ligger skillnaden på dessa två upplevelser? Ja, kortfattat, antingen så har du ordning och reda på dina relationer, eller så kanske du har något som ligger och gnager.

En utmaning

Eftersom jag tjatar om vår egen möjlighet att påverka vår tillvaro och våra relationer, så skulle jag vilja utmana dig till att ställa dig samma fråga: ”Hur vill jag bli ihågkommen?” ur följande perspektiv:

  • När du lämnar rummet dina kollegor sitter i.

  • När du slutar på din arbetsplats efter tio år på företaget.

  • När du kliver av tåget och din nyfunna bekanta sitter kvar.

  • När du har varit på den stora släktträffen.

Hur kändes det? Vilka tankar kom upp? Upplever du att du är nöjd med de avtryck du lämnat efter dig?

Ibland är det nyttigt att ta ett steg tillbaka och fundera över sådana här saker. Så länge du är ärlig mot dig själv när du svarar.

Själv har jag börjat fundera mer och mer över sådana här saker de senaste åren. I takt med att jag ständigt jobbar med min personliga utveckling och ökade förståelse för mig själv.

Det kan kännas riktigt bra att ta sig själv i kragen ibland 😉

”Jag är tacksam över att jag har de kunskaper jag har idag, att jag ständigt övar på att vara den bästa jag kan vara, att jag besitter ödmjukheten att inse att det alltid finns förbättringspotential 😉 och att jag vet hur jag vill bli ihågkommen.”

Ha en magisk tisdag,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading