Vad händer i ett samarbete med en coach?

Vad händer i ett samarbete med en coach?
Det är faktiskt du som bestämmer vad som sker, ibland behövs bara den där lilla puffen i rätt riktning.

VAD HÄNDER I ETT SAMARBETE MED EN COACH?

Jag brukar säga: Det DU vill!

Så är det faktiskt, den som väntar sig en quick fix behöver något annat. Inte för att det inte kan gå fort ibland 🙂 Men ofta har du väntat lite för länge med att ta tag i tillvaron. Nedan kan du läsa om några anledningar till varför första steget kan vara så svårt.

  • Initialt så handlar det om att du har bestämt dig! Du har något i ditt liv och din tillvaro som du vill förbättra, förändra, framhäva eller varför inte eliminera. Hur som helst så är du ute efter en förändring.

  • Sen har du funderat(ofta lite onödigt)länge. Kanske har du googlat och fastnat i det enorma utbud som finns när man vill göra något bra för sin egen skull.

Googlat:

Personlig utveckling: 4 350 000 resultat (0,46 sekunder) Förändring: 6 280 000 resultat (0,46 sekunder) Sluta röka: 487 000 resultat (0,46 sekunder)Börja träna: 564 000 resultat (0,37 sekunder) Byta jobb: 563 000 resultat (0,43 sekunder) Man blir helt matt!

Sen ska du välja. Behöver jag stöd, terapi, utbildning, en mentor, en pt eller en coach?

Googlat:

Stöd: 23 300 000 resultat (0,45 sekunder) Terapi: 31 000 000 resultat (0,45 sekunder) Utbildning: 31 300 000 resultat (0,55 sekunder) Mentor: 148 000 000 resultat (0,59 sekunder) Pt: 2 310 000 000 resultat (0,43 sekunder) Coach: 812 000 000 resultat (0,62 sekunder)

Så tänker du lite till, väger för och nackdelar med alla metoder och inriktningar…

Men en dag så har du bestämt dig: Jag behöver en coach. En person som stöttar, utmanar och pushar mig!

  • Du kontaktar en eller flera coacher och väljer ut en.

  • Du bokar tid! Många coacher erbjuder första samtalet utan kostnad eller till reducerat pris. Innan det första mötet får du kanske lite frågor att reflektera över tills ni ska ses.

  • Du går till det första mötet. Det är nu det börjar hända grejer 🙂

Tillsammans utforskar ni dagsläget. Tittar på dina värderingar och på hur dessa styr och påverkar ens liv. Ni tar reda på hur du vill att din tillvaro ska se ut i framtiden. Ni lär känna varandra(men främst dig 🙂 ). Ni börjar planera och lägga upp strategier för hur resan mot ditt, utvalda mål ska gå till. Ni skriver kontrakt och bestämmer en tidsplan.

Sedan går du hemåt med lätta steg och det är då! DÅ trillar polletten ner, du har gjort ett aktivt val och tagit de första stegen mot ditt nya liv! Oavsett om det är en stor eller liten, lätt eller svår förändring så har du bestämt dig. Den känslan är fantastisk. Visst, du börjar förstå att det inte kommer att bli lätt, att inget kommer att serveras men det är ok för DET ÄR DU SOM BESTÄMMER 🙂 Du har precis valt din egen väg!

Allt gott 🙂

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

2 reaktioner på ”Vad händer i ett samarbete med en coach?”

    1. Ja eller hur! Det är inte konstigt att man tvekar och blir konfunderad ibland. All info i all ära men ibland är det bara skönt att få två alternativ 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading