”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.”

Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag sträckläste i mellandagarna. Boken heter Dra åt samma håll och är skriven av Susanne Pettersson & Göran Persson. Den handlar om hur man på bästa sätt kan skapa ett effektivt samarbete och glädje oavsett om det är på en arbetsplats eller hemma och är en bok jag starkt rekommenderar. Men jag tror att anledningen till att orden etsade sig fast på min näthinna var för att det nästan blev som en smäll i ansiktet på mig. Varför, kanske du undrar nu?

Varje dag

Jag brukade ha som vana att skriva i min reflektionsbok varje morgon. Där skrev jag ner mina intentioner för dagen och lät de orden sätta tonen för hur jag ville vara.  Sen brukade jag avsluta varje dag med att återigen sätta mig ner och reflektera över allt som hänt. Att skriva ner det jag var tacksam över. Det här har varit en stor del av min vardag sedan jag började min första coach-utbildning och det har varit något jag uppmuntrat alla mina klienter och elever att göra. Visst har det funnits uppehåll i mitt skrivande, men sällan så långa uppehåll som nu. Det jag även upptäckte var att mitt skrivande här har pausats. Länge!

Idag

Det som får mig att skriva dessa rader just nu och idag är insikten av hur mycket jag faktiskt behöver komma ihåg att stanna upp och njuta. Jag har faktiskt en legitim orsak till denna långa paus i mitt skrivande och det är att mitt företag äntligen fått luft under vingarna och att allt det jag jobbat så hårt för under flera år nu har gett resultat. Fler och fler uppdrag har gjort att min tid faktiskt har gått till annat skapande. Utbildningar, föreläsningar och work-shops har skräddarsytts och hållits. Jag har fått förmånen att träffa så många fina människor och min ”samling” av bra personer har ökat enormt detta år.

”Jag har mer än någonsin att skriva om, njuta av och att vara tacksam för”

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.”

Dessa ord har gjort att jag kommer att återuppta mitt skrivande, jag har plockat fram en ny reflektionsbok och kommer att börja skriva här i bloggen mer frekvent. Dock vet jag att dygnet bara har 24 timmar och att mitt arbete kommer att uppta mycket av min tid. Men det är dags för mig att återigen börja leva som jag lär …

Nu vill jag uppmuntra även dig att njuta av det som finns omkring dig. Det behövs nog mer än nånsin just nu. Att se det som är bra – när det händer så mycket annat, inte så bra, omkring oss. Annat som vi varken kan kontrollera eller påverka …

Vi hörs snart igen!

Varm kram – Carina ❤️

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading