Man kan inte styra över alla hemskheter i världen men man kan välja sin egen väg.
Idag väljer jag kärlek

…att skriva något helt annat än vad jag tänkt!

Efter ännu ett för mig hemskt, orättvist och fruktansvärt dåd igår. Denna gång i vackra Barcelona. En stad jag ännu inte besökt, men som står på min lista, så blev jag riktigt arg. Mest på de människor som planerar och utför sådana här terrordåd, i vilken guds namn det än må vara, men även arg på mig själv! För den omedelbara känsla som sköljde över mig. Lättnaden över att ha klarat mig, att det var ganska nära oss, men men… för att sedan bara fortsätta som om inget hade hänt! Jag skäms över mig själv! Att hemskheter blivit sådan vardagsmat att jag knappt reagerar längre. Förlåt mig, jag kan inte förklara det på något annat sätt än att det handlar om självbevarelsedrift! En strategi hjärnan tar till för att palla med helt enkelt. Jag vill att världen ska vara en vacker plats, till för alla…

I vanliga fall brukar jag slumpmässigt dra två kort varje morgon och försöka leva efter det som står där, så gott det går, hela dagen. Mina nya favoritkort från Kreativ insikt fick däremot jobba hårdare idag!

För IDAG VÄLJER JAG ATT… känna mig fri, känna mig tacksam, känna mig lycklig, känna mig trygg, känna mig älskad och att älska. Jag väljer också att vara i kontakt med mina känslor, att vara ödmjuk, att vara hoppfull, att vara i nuet, att vara stark, att vara positiv, att vara förlåtande, att vara modig, att vara närvarande och att vara sann mot mig själv.

Men mest av allt väljer jag att vägra vara rädd. Jag väljer att aldrig låta någon skrämma mig så att jag slutar resa, vara nyfiken och se världen. Ingen ska ta min frihet ifrån mig! Jag väljer kärleken. Vad väljer du idag?

Jag önskar er alla en helg och ett liv fyllt av lycka och kärlek!

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading