Idag är just en sån dag när jag uppskattar solen, ljuset och kärleken i mitt liv extra mycket. Jag vet inte riktigt varför men det känns så starkt i varje del av min kropp, så till den milda grad att jag var tvungen att sätta mig ner och skriva om det. Kanske för att själv förstå det lite bättre.

Vad är det som händer?

Antagligen känns det så här för att vi dagligen bombarderas av fruktansvärda nyheter och reportage. Orättvisor och missförhållanden i hela världen. Det är klimatförändringar och svält, fruktansvärda terrordåd, barn som far illa i hela världen på grund av oss vuxna, det protesteras och demonstreras, höjs röster och varnande fingrar. Människor blir mördade, våldtagna och lemlästade! För vad??? Till vilken nytta sliter vi sönder vår värld?

Den värld som vi borde värna om, vårda ömt så vi kan lämna över något vackert till våra barn. Våra barn som förtjänar allt gott! Som inte har gjort nånting fel! Som bara har hunnit med att vara barn.

Bakom stängda dörrar

Det kan också vara för allt som sker bakom stängda dörrar, i hemlighet. Ofta kanske närmare än vad vi vill tro. Orättvisor, maktmissbruk och våld även här hemma.

Jag önskar så innerligt att jag kunde göra något, vad som helst, för att kunna hjälpa de som inte har nån röst, de som inte vågar säga ifrån. Alla de barn och vuxna som far illa i hem, skolan och på våra arbetsplatser runt om i landet.

För det är ju inte bara ute i stora världen som klimatet hårdnar. Här hemma skjuts det, sprängs, mördas, rånas och misshandlas. Rena vilda västern.

Vems sanning?

Och det blir svårare och svårare att veta vem jag ska tro på. Vilka källor och kanaler som talar sanning. Hur ska jag veta? Hur ska nån veta? Men alla har en åsikt … och många av oss vet knappt ibland vad och hur och varför vi känner så starkt och tycker så mycket och brinner så intensivt … för vår sak, vår ståndpunkt, för vad vi vill tro på.

Kalla mig naiv

Just idag så känner jag så här och mycket mer. Mitt hjärta går sönder av all ondska. Men ändå så vägrar jag att ge efter, jag tror på mänskligheten, jag tror på att de goda kommer att vinna, jag tror på att balansen kommer att återställas. Kalla mig naiv, men jag vägrar sluta tro! Tro på, att om jag ger så får jag tillbaka, om jag älskar så kommer någon att älska mig, om jag tänker goda tankar så kommer något gott att hända. Jag gör mitt bästa på min kant för att inte göda ondska med hårda ord. Även om det är svårt att inte bli ursinnig ibland.

Jag behöver tro

För jag har en son, en son som jag älskar över allt annat.

Jag behöver tro på att kärleken och det goda vinner. Jag behöver tro att samhället hittar ett sätt att straffa de som bör straffas, så att rättvisa skipas. Jag behöver tro att vi alla tar vårt förnuft tillfånga för klimatets skull. Jag behöver tro på medmänskligheten! Jag behöver tro på allt detta för att inte själv gå under!

Vad behöver du tro på?

Varm kram full av kärlek till dig som behöver den just idag,

Carina

 

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading