Koppla av, koppla ner och koppla bort

Koppla av, koppla ner o koppla bortTidig morgon här i Kalifornien. Vaknar runt 05.00 lokal tid varje morgon, lite på grund av sprinklersystemet utanför och lite på grund av tidsomställningen. Det har blivit tradition att besöka min kusin här i Palm Springs över påsken, en tradition som vi kommer att fortsätta med, en tradition som ger oss en välbehövlig paus i vardagen.

Att koppla av

Att koppla av, koppla ner och koppla bort är något som blivit väldigt svårt för mig. Främst sedan jag tog steget fullt ut och blev min egen. Att ständigt vara nåbar och tillgänglig är en del av vardagen. Men inte förrän just idag så blev det riktigt tydligt. Jag har lyckats, nästan, att inte vara så tillgänglig. Nåbar ja, men inte fullt ut! Det var stort när jag alldeles nyss insåg att jag inte öppnat min dator på FEM dagar! Och vad som var ännu större var att insikten inte ens bekom mig.

Så nu ”njutarbetar” jag

Det må vara söndag, men det spelar ingen roll. Nu har jag uppdaterat några texter på hemsidan, skickat några mail, lekt med en planerad annons för mina vårerbjudanden och nu denna text. Det är inte ens besvärligt 😉 bara behagligt. Så här borde det få kännas varje dag. Så här kommer jag att fortsätta hemma!

Planering

Det hänger på planeringen. Att verkligen varva nytta med nöje. Medan jag skrivit dessa rader, så har jag även gjort ett schema på jobb jag vill göra under tiden vi är här. Det är rätt många punkter men nu när jag planerat in dem mellan utflykter, shopping och andra roliga saker känns det lätt!

Det är lätt att falla in i ”prestationsträsket”, i dagens snabba värld. Att bara se sina ”måsten” istället för att omformulera dem till sina ”jag vill”. Men med god planering och tid för reflektion så kan du återta makten 🙂 Det gör jag nu!

Så nu kopplar jag ner och önskar er därhemma en fin söndagskväll! Själv har jag hela söndagen framför mig och tänker börja med ett morgondopp!

Varma kramar,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading