Lycka är att ha människor och platser som fyller en med energi.… att ha en plats där det går att tanka energi och glädje! Lycka är när du får tillbaka lika mycket som du ger! Det är att se guldet oavsett situation! Det är att ha människor omkring som ser dig! Lycka är att ha ”underbaringar” att dela motgångar och triumfer med (och skratta åt desamma).

Jag är lyckligt lottad

Jag har fler såna platser och människor än jag trodde, men när jag gjorde en ”inventering” i helgen så blev det väldigt tydligt. Lycka är när man öppnar ögonen och påminns om hur bra man har det! 😉

En av de platserna är kryssningsfartyget jag jobbat på de senaste 14 åren, tills jag sa upp mig i våras för att satsa på min dröm – Livet som coach och motivator!

Aktiva val

Det är just mina aktiva val som har gjort att jag är där jag är idag. Som har gjort att jag fortfarande har tillgång till de bästa av världar.

Jag har nämligen förmånen att få kliva in och jobba ett par dagar ibland med dessa sköna personer, som jag aldrig skulle kunna hänga med om jag inte åkte dit. Alla är utspridda och bor överallt …

Arbetsmiljön ombord

Arbetsmiljön ombord är tuff. Det är pressade situationer, starka individer, många viljor, ibland svallar känslorna över, ibland skrattar vi så mycket så vi nästan går sönder. Ytterligheter, stundtals kaos och stundtals total harmoni, men det är just det jag alltid älskat. Det är precis ur allt detta som mitt enorma intresse för ledarskap och medarbetarskap har vuxit fram.

Det är också här som uttrycket: ”Man behöver inte älska alla” har fastnat hos mig. Det är i princip omöjligt. Men tänk om vi kunde komma dit hän att vi tolererade och respekterade alla omkring oss, som personer? Inte baserat på prestationer. Hur skulle det se ut?

Jag lovar i alla fall en sak: ALLA skulle må bättre av det!

Problemet är inget ovanligt på arbetsplatser. Jag ser det överallt omkring mig: gnabb, missunnsamhet, avundsjuka, prat bakom ryggen … du vet vad jag menar!

Om du inte förstår vad jag skriver nu, så maila mig gärna på carina@viduni.se , och berätta vilken arbetsplats jag ska göra studiebesök på 😉

Att sitta i samma båt

Det är faktiskt det vi gör, oavsett arbetsplats. Vi är på ett ställe, har (förhoppningsvis) samma visioner och målbilder, vi bör sträva efter lönsamhet och bra resultat = jobbet kvar och lön på kontot.

Det borde vara lätt att hålla sams kan man tycka. Men det är inte så lätt, vi är alla människor. Individer med olika bakgrund, ryggsäck, värderingar, moral och sätt att tänka och kommunicera! Klart det blir svårt ibland …

Det blev tydligt

I helgen hade jag ett riktigt drömgäng omkring mig, och de människorna är anledningen till att jag skriver just dessa rader i dag. För våra samtal under dessa två dagar, gjorde att jag fortfarande nu, ikväll, känner en enorm tacksamhet, glädje och ödmjukhet över att de är mina vänner.

I all sin enkelhet var det vårt sätt att kommunicera som gjorde att det känns så här!

Några tips på vägen (för det behöver inte vara så svårt) till en energigivande arbetsplats:

  1. Säg nåt snällt varje dag! – vi fokuserar ofta på det som är dåligt och nämner knappt det som varit bra. Börja gärna där …
  2. Ge varann beröm! – och dig själv, jag vet att Jante kan komma i vägen här, men släng ut fanskapet 😉
  3. Våga fråga! – om nån ser ledsen ut eller beter sig annorlunda, våga fråga hur det är! Men var beredd på svaret …
  4. Använd sex-sekunders principen! – explodera inte, räkna till sex och fundera över om det behövs 😉 oftast behövs det inte!
  5. Glöm aldrig ditt eget ansvar! – oavsett situation så är det bara du som kan välja hur du agerar, det är ditt ansvar och du bör vara beredd på konsekvenserna.
  6. Skratta tillsammans! – skratt frigör endorfiner, kämpa tillsammans för att orka se ljuset i tunneln.

Lycka är … att jag fortfarande ler och blir varm inombords när jag tänker tillbaka!

Måndagsfrågan till dig är: vart går du för att tanka energi, glädje och kraft?

Kram,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading