ViDuNi - Din coaching, Mot målet, tillsammans, tryggheten i att inte behöva vara ensam på sin resa.
Med en coach är du aldrig ensam, oavsett vart du är på väg.

MOT MÅLET – TILLSAMMANS

 

-Du och jag Alfred… så sa han Emil i Lönneberga. Det vill jag att mina klienter ska säga till mig: -Du och jag Carina! Det är det coaching ska handla om, tryggheten att få vara sig själv, närheten till en annan medmänniska, lugnet det ger att ha någon där utan förutfattade meningar. Känslan av att ha någon vid sin sida på vägen mot målet. Ett mål, stort som smått spelar ingen roll, men man gör det tillsammans.

Några av de viktigaste ingredienserna i ett coachingsamarbete är just tillit, närhet, öppenhet och förtroende. ”Tillsammansheten” 🙂 Det som är så spännande är att det är lika viktigt oavsett om det gäller gruppcoaching, chefscoaching, karriärscoaching eller livscoaching. Det är avgörande att coachen du väljer klickar med just dig. Ibland kanske inte den största och mest synliga personligheten som alla talar om, den rätta. Ibland är det kanske en rätt osynlig doldis som någon nämnde i förbifarten som blir ”Din person”. (Ett uttryck snott från Grey´s anatomy) Någon som skymtade i flödet lite snabbt. Man vet inte förrän man vågar ta steget och boka den där träffen eller ringa det där första samtalet!

Jag har träffat potentiella klienter där jag känt att det inte kommer att fungera. Då går det inte, i alla fall inte för mig. Om inte jag känner att du litar på mig hur ska jag som din coach veta att vi är på rätt väg? Kemin måste stämma. För hur ska du som klient annars kunna anförtro någon dina innersta tankar och känslor om du inte har förtroende för den personen? Hur når du dina mål om du inte känner att du kan tala sanning? Svar: Det gör du inte! Låter det hårt? Inte då, glöm aldrig att det handlar om din framtid och dina val.

Hur samarbetet fungerar speglas i slutresultatet. Om du eller ni som grupp ständigt sporras och peppas av en person ni kan skratta och gråta helhjärtat med, då lovar jag att ni når dit ni vill! Det är din eller gruppens vilja, motivation och målmedvetenhet som styr hur länge det tar, coachen är med som ständig motivator.

Målet är det som är viktigt för just dig. Ingen kan välja mål åt dig, det ska komma inifrån. Även om en arbetsgivare i vissa fall styr den huvudsakliga målbilden, så är det viktigt att hitta innebörden för dig. Ditt perspektiv. Din morot. Din vinst. Varför är det viktigt just för dig? Där kan du hitta motivationen.

Även om det hårdaste jobbet görs av dig som klient, ingen kan göra det åt dig, så är stöttepelaren och bollplanket viktigt! Det är coachen som håller dig på banan, utmanar dig och delar din glädje, dina framsteg och ibland din frustration.

Mot målet, tillsammans! Det är min slogan. Så viktigt tycker jag att det är att poängtera det. Jag får upp en bild i mitt huvud, hur vi står där på barrikaden och blickar framåt, med höjda knutna nävar! Du är inte ensam. Men hur vet man att det är dags?

Stor varm kram <3

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading