Nystart, eller samma gamla vanliga spår?

Att byta livsstil kräver ofta en nystart.
Livet är ofta en”kamp”, just nu är det här min 🙂

Höst = nystart?

Visst är det spännande hur många av oss tänker. Varje måndag, den första i varje månad, första semesterdagen, första arbetsdagen…. DÅ JÄ-LAR ska jag…. 🙂 Låter det bekant? Vad det än är som står på agendan så undrar jag om det är rätt sätt att tackla utmaningar. För flera år sedan läste jag någonstans att det man startar en måndag eller den första oavsett vad, är dömt att misslyckas, det fanns till och med statistik på detta. Nu minns inte riktigt varför det var så men genom åren har jag testat detta påstående och är beredd att hålla med. Av någon anledning så ler jag åt mig själv när jag ”lurat” systemet. När jag dragit igång något så har jag valt en tisdag eller torsdag! Det har blivit bättre resultat och jag har lyckats hålla mig aningen mera konsekvent på banan. Oavsett om det gällt att sluta äta socker eller börja träna så har det fungerat bättre för mig. Ibland undrar jag, varför inte bara köra här och nu? Även om du kanske måste sluta röka klockan 21.00 en lördag på krogen, för du sa ju till alla att du inget hellre ville. Då finns det folk att stå till svars inför 😉

Hur som helst så har man ett mål, en strategi och kör på! Allt går som en dans, resultaten låter inte vänta på sig och stoltheten lyser mot en i spegelbilden! Livet leker! Nu säger jag grattis till dig som kan hålla dig kvar i det här läget och köra på outtröttligt. För det är en konst att genomföra en förändring, att hålla fokus och att inte ge upp. Det är här många behöver hjälp för att inte…

Falla tillbaka i samma gamla vanliga spår!

Det är ok att halka lite snett. Sannolikheten att du gör det, även med en coach, är rätt högt. MEN DET ÄR OK! Det kom en inbjudan till AW med ditt gamla kompisgäng, chefen ville ha med dig på representationsmiddag, dunderförkyld och missade alla pass på gymmet en vecka… Frestelser och hinder finns överallt. Det kallas vardagen 😉  Sannolikheten att du kommer snabbare tillbaka på banan igen, när du har en coach, är dock mycket högre. Läs gärna här hur ett samarbete med en coach fungerar i praktiken när du fattat ditt beslut.

Värt att reflektera över

Här är lite tips på frågor du kan ställa till dig själv när du klurar på varför en förändring är viktig för dig eller behövs.

  • Vad är det som gör det aktuellt med en förändring?
  • Hur kommer denna förändring att gynna mig i längden?
  • På en skala 1-10, hur viktigt är detta för mig och varför?
  • Hur vet jag när jag nått mitt mål?

Är Du redo för en nystart? Vill du ha hjälp med att reda ut begreppen och bolla med? Hör av dig till mig för ett första kostnadsfritt möte, ange kod Blogg24, så får du valfritt coachingpaket till halva priset om du bokar innan 30 september 2017.

Lördagskramar,

Carina 🙂

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

1 reaktion på ”Nystart, eller samma gamla vanliga spår?”

  1. Pingback: Nyårslöften - ViDuNi - Din coaching

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading