Vaknade tidigare än vanligt denna kalla härliga tisdagsmorgon. Glad, pigg och laddad för en ny dag. Helgens välförtjänta vila, promenader och sol har bäddat för en effektiv vecka! Jag låg kvar en stund och reflekterade över de senaste veckorna. Det har varit rätt hektiskt men oj så skoj! Några ord som sammanfattar tiden som passerat är nätverkande, samarbeten och nya vanor.

Nätverkande

Ibland har jag märkt att jag hoppar på allt som kommer emot, svarar japp! Självklart, både på gott och ont. Något jag ändå valt att fortsätta med är att försöka nätverka så mycket som möjligt. Både genom att vara ute och ”mingla” så fort jag får en chans men även på nätet. LinkedIn är en sann källa till glädje och inspiration. Skulle haft en lunchträff med en ny bekantskap idag som tyvärr ställdes in, men sånt är livet. Det går nya tåg varje dag.

LunchIn är en härlig sammankomst. Äta bör man och själva konceptet är så avslappnat, ofta nya människor som dyker in. Kul samtal och oväntade bekantskaper är en extra krydda till maten.

Glöm inte de du har omkring dig

Det är lätt att springa ut och leta ”nya kompisar” och spänning. Men glöm inte att stanna upp och se dig omkring. Du känner nog fler än du tror. Som känner någon, som känner någon som kanske behöver just dig och dina tjänster. Precis så har två av mina samarbeten blivit till den senaste tiden.

Så titta runt dig ibland, gräv där du står, fråga folk vad de behöver, var tydlig med vad du gör, be om tips, var inte blyg. Visst kan det kännas jobbigt ibland men jag upptäckte för ett tag sen att många av mina vänner inte riktigt vet vad jag gör i mitt företag. Jag hade inte varit tydlig.

Samarbeten

Mina nätverk har lett till två nya, helt olika samarbeten den sista tiden. En gammal kollega kontaktade mig för att boka in en kickoff och det slutade med att jag får coacha och vara mentor åt ett gäng blivande ledare, som går Yrkes Akademins nya distansutbildning Hotel Supervisor. Fantastiskt roligt.

I mitt närmaste nätverk på Hera Hub har det växt fram ett annat spännande koncept. Vi höll precis en pilotutbildning för förskolechefer på temat: Chefa eller leda, hur finner du balansen i det pedagogiska ledarskapet så det blir hållbart för dig och dina medarbetare? Så spännande!

Nya vanor

Eller nygamla kanske är mer rätt. Det är ju januari, tid för nystart och omstart 😉 Jag trillade också i fällan!

Men det ger resultat. Bara genom att promenera, minska (inte ta bort helt än 😉 på sockerintaget, köra 6:1 (inte 5:2), fylla på med vitaminer & järn och strukturera mina dagar så är jag mycket piggare och effektivare än på länge. Imorgon kliver jag på ett härligt träningspass igen. Även detta hittade jag via mitt härliga nätverk.

Så vad är min tanke med detta inlägg? Jo, det behöver inte vara så krångligt att skapa nya kontakter, samarbeten och vanor. Börja med att skruva lite på det du redan har 🙂

Ha en magisk tisdag, själv drar jag till Stockholm för ett möte med ytterligare ett härligt nätverk, ICF International Coach Federation, för en kväll med ett gäng likasinnade.

Varm kram,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading