Självpepp inför 2019
”VÄLKOMMEN 2019! NU KÖR VI!!!”

Första dagen på kontoret detta nya, färska och spännande år! Långledighet, resa och krassligt barn = inte så mycket gjort! Även om jag ”smygjobbat” i soffhörnet … Men nu är det dags att kavla upp ärmarna och GÖRA på riktigt! Tid för lite självpepp 🙂 Det ska bli skönt.

Livet händer

I mellandagarna har jag ägnat tid åt att läsa andras nyårslöften och reflektioner. Jag har låtit mig inspireras och lyftas upp. Sugit åt mig. Blivit både glad och ibland lite nedstämd.

Alla flöden har fyllts av härligheter, historier och livsöden. Underbart när människor delar med sig. Att få bekräftat att livet händer, hela tiden, på gott och ont.

Min korta reflektion över det gångna året:

Spännande, omtumlande, roligt och intressant!

Med tanke på att jag valt livet som landkrabba efter drygt 13 år till havs. Detta för att satsa på det jag helhjärtat vill göra! Hjälpa människor med deras personliga utveckling, att bli sina absolut bästa jag. Som ledare och medarbetare men främst som medmänniskor. Att få stötta arbetsplatser i det ständigt ökade tempot, att hjälpa varje individ hitta just sitt varför!

Jag valde att avsluta 2018 på Instagram med dagliga affirmationer. Främst för att min åsikt länge har varit att vi människor inte är speciellt godhjärtade eller snälla mot oss själva. Vi behöver mera ”egenkärlek” som jag ser det! Först när vi behandlar oss själv som vi vill behandla vår bästa vän, då är vi på rätt väg 🙂 Både hemma och på jobbet.

Utmaningar 2019

Min största utmaning detta år kommer att bli att hitta nya samarbetspartners. Det är svårt att synas genom bruset och få dela med sig av sin vision och mission. Det tror jag alla egenföretagare och småföretagare kan hålla med om. Eller företagare punkt. Konkurrensen är stenhård oavsett om du säljer tjänster eller produkter.

Det handlar om att vara på rätt plats vid exakt rätt tidpunkt … och den är inte lätt att hitta 😉 men jag är övertygad om att det går, för jag har så mycket jag vill dela med mig av.

Självpepp

Jag tänker nu sätta igång en ny process med mig själv… och kalla den Självpepp!

Lite annorlunda denna gång men med utgångspunkt i mina Värdeord. Jag kommer att lyckas, så är det!

Lojalitet: att fortsätta tro på mig själv och vara lojal mot det jag står för!

Ärlighet: att vara sann och rak mot mig själv, både i med och motgång!

Respekt: att ta emot allt jag får på ett ödmjukt sätt!

Mod: att fortsätta kasta mig ut i det nya, spännande och ovissa!

Ansvar: att alltid ta ansvar för varje val och beslut jag fattar!

Min drömkund

Nu ska jag ut och hitta min(a) drömkund(er)! Det kan vara du som är just det. Arbetsgivaren som vill ge sina anställda och medarbetare något av det viktigaste som finns (och som är en bristvara för så många): TID! För personlig utveckling. Det kan vara du som är min nästa samarbetspartner för att du vill skapa en arbetsplats med individer som är där för att de vill och bryr sig. För att just Du såg dem, inte bara som arbetskraft utan som de unika individer de är.

Precis som barnet (min son) på bilden sträcker jag upp armarna i luften och jublar! Välkommen 2019, nu kör vi!!!

Hör av dig, jag finns här, för dig!

Ha en underbar helg,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading