Självrannsakan

Ett lite annorlunda inlägg

Anledningen till att jag tar upp ämnet självrannsakan är min egen process just nu. Något jag verkligen rekommenderar varje kollega är att själv ta hjälp av en coach ibland. Skomakarns barn heter det ju 😉 och mycket riktigt… Återigen har jag blivit påmind om hur viktigt mitt arbete är.

Min coach

Hon heter Katarina och utövar magi, det brukar jag känna efter varje samtal vi har haft. Jag vet ju vad coaching gör med en och vilken effekt samtalen har. Det blir bara väldigt mycket tydligare när jag sitter på ”klient-stolen”. Så skönt det är att någon hjälper mig med att bringa ordning i tillvaron. Att ha stöd när mina ideér sprutar ur mig och jag far iväg åt alla håll. Då är hon där, Katarina, och tar tillbaka mig till jordens yta med någon välformulerad fråga 🙂 Och det är underbart. Hon är lugn, hon är trygg, hon är min klippa!

Min process

Vad är det då jag jobbar med själv just nu? Ja, jag kan väl säga att jag bäddar rent för min framtid 😉 Jag skapar ordning i mitt budskap. Jag ser över min vision, min mission och mina värderingar. Jag sätter ord på vad jag vill förmedla till omvärlden. Jag sätter ramar och gränser för mig själv. Jag tar fram en strategi. Jag bringar ordning i tillvaron.

Mitt mål

När Katarina och jag startade vårt samarbete var mitt mål att ha skapat ett tydligt ramverk och en hållbar struktur i mitt arbete, och bilden av känslan jag målade upp för mig själv var hur jag sitter där, lite i ”Zen – mode” och lyser tack vare mitt inre lugn och mitt välriktade fokus ==> FLOW! Lite lik min Happy Buddha som sitter i trädgården.

 Självrannsakan, vill gärna se ut som Happy Buddha

Idag

Ok, nu får jag väl erkänna att jag kanske inte lyser (än) 😉 men så är vi inte riktigt klara heller… Men jag känner redan hur jag varvat ner, börjat planera på ett helt annat sätt men framförallt hur mycket tid jag lyckats frigöra. Jag anar att mina inlägg här kommer att se aningen annorlunda ut över sommaren. Nu känner jag verkligen att mitt motto stämmer: allt löser sig, alltid!

I framtiden

Som jag skrev nyss så kommer mina inlägg under sommaren att vara lite annorlunda. Ingen måndags-/veckansfråga på ett tag. Troligtvis kommer det att handla om min resa hit, mitt varför och hur tänker jag nu. För att det är viktigt för mig att du som läser detta förstår vad jag vill stå för. Men jag återkommer. Det jag lär mig att acceptera tillsammans med Katarina är att inget är hugget i sten och jag vill pröva mig fram.

Avslutningsvis idag så hittade jag ett citat som verkligen beskriver vad coachingen står för:


Att lära känna andra är vishet.
Att lära känna sig själv är den högsta visheten
– Lao-Tse, taoismens grundare och förste filosof

Vill du läsa lite fler kloka ord så finns det några i ett tidigare inlägg jag skrev om drömmar, visioner och mål.

Ha en härlig fortsatt dag,

Carina

 

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading