”Välkommen tillbaka till verkligheten!” Så brukar nog de flesta av oss skoja till det och säga, men vad menar vi egentligen? Prova säg det med lite olika tonfall, högt och rakt ut. Märker du hur olika den meningen låter beroende på vad du väljer att lägga in bakom orden? Glädje, trötthet, småsur, sarkastisk … tonen, nyanserna, kroppsspråket, den egna agendan. Det är mycket som spelar roll här, i en så enkel mening!
Visst är det otroligt hur viktig den är, den där stämningen på jobbet! Och hur lite det kan behövas för att hjälpa eller stjälpa …

Handen på hjärtat

Hur har din sommar varit? För sommaren är väl härlig för det mesta. Värmen, solen, sovmornarna, familjetiden, ja till och med regnet och myggorna har sin charm bara vi får vara lediga. Eller?

Vi gör så här, vi delar upp den. Vi kan fokusera på fem delar; innan, början, ledigheten, slutet och nu. Då blir det lättare att få perspektiv. (Ni som läst mina inlägg tidigare, vet att jag gillar ytterligheter ;))

Innan

Satt du med ett rent skrivbord, färdig med alla projekt, återkopplingar till kunder klara och allt i sin ordning? Planeringen för första höstveckan i kalendern. Satt du på bussen hem med en tår i ögonvrån efter att ha gått runt till dina fina kollegor och sagt hej då

Eller jobbade och slet du ända in i det sista. Satt du och tvivlade på att du hunnit med allt? Längtade efter att få slippa allt, sura kollegor, den obekväma skrivbordsstolen, det trista fikarummet och att behöva vakna så outhärdligt tidigt varje morgon?

Början

La du mobilen och datorn åt sidan, varvade ner totalt, samlade familjen och gjorde upp storslagna planer? Började du meditera första morgonen på semestern och plockade du upp den där boken som du drömt om så länge?
Eller ägnade du tid åt att smygtitta på mobilen, efter mail och uppdateringar i jobbets olika chatgrupper, för att inte missa nåt eller för att inte vara den som blev utesluten? Var du så trött att du satt och stirrade tomt in i väggen och tackade din lyckliga stjärna för att du hade FYRA hela veckor framför dig att återhämta dig från allt skitsnack om allt och alla?

Ledigheten

Vaknade du pigg och utvilad redo för nya äventyr varje morgon? Tog du långa promenader i skog och mark medan du tänkte på hur fantastiskt allt var? Hann du träffa alla de släktingar och vänner du saknat så länge?

Eller flängde du runt med andan i halsen, stirrig blick och ständigt på jakt efter nåt du säkert glömt? Hade du konstant dåligt samvete för att barnen satt där med sina telefoner och surfplattor, medan du stod och ljög för din faster att du tyvärr fått punktering på bilen och inte skulle hinna dit, i år heller?

Slutet

Ägnade du en kväll åt att känna tacksamhet för sommaren som varit och alla mysiga stunder som du haft, för att sen komma på att du faktiskt hade en hel vecka kvar. Kände du ett litet skutt av glädje i magen, när du kom på att du snart skulle få hänga med dina arbetskamrater igen? Snart…

Eller gick du omkring med en molande värk i magen och med ett lätt illamående och trodde du var sjuk, ända tills du kom på att det var två dagar kvar till måndag morgon?

Nu

Efter en vecka eller två på jobbet, så njuter du av din lördag. Du vaknade tidigt, pigg och glad. Drog en joggingrunda i skogen innan frukosten och ser fram emot kvällens middag för dina vänner. Det känns så skönt att ha allt i ordning och inte behöva offra några av helgens timmar på jobb.

Eller vakade du in helgen, fortfarande med datorn i knät efter midnatt? Vaknade du nyss med värk i kroppen och med en suck? Tittade på högen med tvätt och berget med disk, vände och kröp ner under täcket igen? Tänkte du: ”bara en liten stund till”

Perspektiv

Jag kan bara spekulera men troligtvis hamnar de flesta (tack och lov) någonstans i mitten. Men för mig så räcker det med att en enda individ mår så dåligt som i min text ovan. Det är tanken på den personen som får mig att brinna så mycket för det jag gör! Som gör att jag med mitt sätt att vara försöker sprida glädje och god stämning omkring mig. Det är också det som gör att jag i min yrkesroll strävar efter att hjälpa människor se sitt värde, att sträva efter att bli sin egen bästa vän!

Det är vad höstens kommande inlägg får handla om, bestämde jag här och nu! ?
Och om ni undrar, på min arbetsplats, både hemma och på kontoret, råder harmoni ? För det är så vi vill ha det, allihopa!

Varm lördagskram,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading