Ta dig tid för reflektion och få nya perspektiv.
Ta dig tid för reflektion och få nya perspektiv.

Nu har jag gjort det, jag har tillåtit mig själv att vara sjuk. Att faktiskt vara okej med att saker och ting inte blivit gjorda. Och jag blev frisk, i ett huj nästan. Ni vet hur man kan få gå och dras med förkylningar hur länge som helst för att man inte slår av på tempot … så tänker inte jag göra igen. Man lär så länge man lever 😉

Tid för reflektion

Det var precis det jag behövde. Att stanna upp och bara fundera över allt som hänt, händer och det som kommer att hända. Återigen kan jag relatera till detta med skomakarens barn. Så lätt att prata med klienter om hur de väljer att prioritera och strukturera. Hur viktigt det är med återhämtning. Men hur svårt det kan vara att applicera det i den egna vardagen.

Låt tankarna sväva fritt ibland

Ge dig själv lite andrum, låt tankar och känslor komma. Kör lite ”mini-meditation” när andan faller på. Fastna inte i en tanke, notera och låt passera. Ha ett anteckningsblock och penna i din närhet och skriv ner när det dyker upp något ”värt” att spara. Jag har alltid en reflektionsbok med mig, det är en vana jag behållit sedan jag fick min första på min grundutbildning till coach. Nu har jag många, och älskar att gå tillbaka till dem och bläddra lite. Jag ger en sån bok i present till alla mina klienter när vi startar våra samarbeten, förutsatt att de vill ha en 😉

Vad innebär reflektion?

Du reflekterar för att komma till insikt. Vad kan du lära dig om dig själv och dina medmänniskor.
Att reflektera är att ställa sig utanför sig själv och se på sig själv.
De dagliga reflektionerna kan ge dig många nya och spännande perspektiv på tillvaron.

Kom ihåg att varje dag i livet så finns händelser, situationer nytt som kommer i din väg som du kan reflektera över. En god väg mot ökad  självkännedom som jag skrivit om tidigare.

Fånga tanken

Det kan vara skönt att ha lite struktur på orden ibland. Inte bara greppa lösa tankar hur som. Då har jag tre frågor du kan utgå ifrån.

  1. Vad är jag tacksam för idag?

  2. Vad är det viktigaste jag lärt mig idag?

  3. Vad, om något, hade jag kunnat göra annorlunda?

     

Testa dig fram och se vad som fungerar för dig. Byt ut frågorna ibland.

Varm kram,

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading