Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Har du frågat någon -Vad vill DU? någongång?
Fråga dig själv, vad vill JAG? Det gjorde jag själv och förvånades av svaret 😉

VAD VILL DU?

Det här är min absoluta favoritfråga när jag coachar. Kanske låter den enkel, men säg orden högt. Rakt ut, smaka på dem, prova olika tonfall och betoningar. Ändra den till: vad vill JAG? Hur känns det?

Jag förvånas ofta av hur få som egentligen ens tänkt efter på riktigt. Det är så lätt att fastna i ekorrhjulet där det mesta går ut på att tillgodose andras behov. På jobbet, i familjen, i kompiskretsen… tiden går och till sist har du glömt bort den viktigaste personen i ditt liv, DU SJÄLV!

Vanligen så svarar folk, jag vill att familjen ska ha det bra, att min sambo ska få det där jobbet, att vi ska kunna åka på semester över jul, att jag ska ha hunnit med min rapport innan helgen… och så vidare i all oändlighet!!! Klart att du vill det, men när det gäller coaching så handlar det om dig 🙂

Återigen frågar jag då: Vad vill DU??? Frågan avser just dig, inte alla runt omkring. Det är ditt liv det handlar om. Det hänger mycket ihop med det jag skrev i inlägget ”Du väljer din väg”. I utforskningsfasen kommer vi ofta till den här frågan. När en person i lugn och ro får tänka efter, inte bara svarar det som är ”PK” 😉 då brukar svaren låta annorlunda. Och det är ok! Man är inte en sämre människa om man väljer sig själv först ibland.

Vid närmare eftertanke så kanske det är viktigare att förverkliga sin dröm. Troligtvis så genererar det ringar på vattnet och gynnar även omgivningen om du är lycklig och tillfreds.

Om du tänker efter riktigt ordentligt, hur många gånger har du fått frågan? Dessutom ställd med rätt tonfall… inte många gånger eller hur?

Så pröva nu. Fråga dig själv högt: Vad vill JAG? Vad svarar du? Ärligt? Det finns inga fel svar, bara det som är meningsfullt för dig!

Ha en fin torsdag och gör det du vill idag 🙂

Carina

Fler Blogginlägg

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

“Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Vad hände???

Jag upptäckte precis att i övermorgon så har det gått tre månader sen mitt förra inlägg! Vad hände??? Jag som brukade ägna så mycket tid

Carina Grönholm, stolt finlandssvensk

Att känna tacksamhet

 Idag är en speciell dag för mig som utflyttad finländare. Idag den 6:e december firas Finlands självständighetsdag. Det är den 102: a i ordningen sedan

1 reaktion på ”Vad vill DU?”

  1. Pingback: Self-compassion, bli din egen bästa vän - ViDuNi - Din coaching

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading