Din vilja att utvecklas visar sig varje gång du tar ett kliv utanför din komfortzon.
Varje gång du kliver utanför din komfortzon bidrar du till din egen utveckling.

VILJAN ATT UTVECKLAS

Utveckling! Det är bra! Att inte sitta fast i det gamla, att ge sig ut och bryta ny mark, att öppna ögonen och ta till sig nya saker 🙂 Men det kan även vara extremt skrämmande. Att inte veta om det kommer att funka, rädslan för att gå vilse i nya tankar, tänk om det skiter sig???

Vi kan väl vara överens om att vi människor är vanedjur 😉 Det får gärna vara bekant och tryggt. När vi var små hade vi en nalle eller en snuttefilt som alltid skulle lukta exakt lika(illa;) Min ständiga följeslagare var en rosa filt, ”snusfilten”, som jag nosade på så mycket att det var stora hål i alla fyra hörn 🙂 Men oj den tryggheten. <3

Vad händer då när vi inte lämnar vår trygga vrå? Det kan vara en arbetsplats; jag stannar fast jag inte har en chans till befordran, det är faktiskt en fast anställning! Ett bostadsområde; det är rätt läskigt här på kvällarna men jag känner ju grannen och tänk om jag säljer och går med förlust! Ett kompisgäng; jag vet att jag får vara med bara på grund av mina kontakter men det är ok, de flesta är hyggliga och vi har ju känt varann sen vi var små…. Vi försöker övertyga oss själva om att det är tillräckligt bra där vi är.

Svaret på föregående fråga är: DET HÄNDER INGENTING! Förutom att du kanske blir riktigt olycklig på köpet, men det är i alla fall bekant!

Att kliva ut ur komfortzonen är kanske inte det behagligaste du kan utsätta dig för. Illamåendet när du ska hålla det där talet. Svaga knän när du konfronterar en person som gjort dig illa. När det nästa svartnar för ögonen och du får svindel i samma veva du uttalat de länge tänkta orden!

Men sen 🙂 Stoltheten du känner när applåderna ekar. Glädjen när någon säger förlåt. Lättnaden när responsen på det du sagt faller i god jord och du får ett tack för ditt engagemang!

Varje gång du är ute och nosar utanför din komfortzon så tackar du ja till att utvecklas. Det är där det händer 🙂 Jag ser det varje gång i mina samarbeten med olika klienter. Jag utmanar, de gör(övar) på nya saker => lärdomar och utveckling! Det bästa här med att ha en coach, är att du måste stå till svars inför någon 😉 inte bara säga att du ska utan faktiskt JAG SKA! Och visa att du gjort det. För att få till en förändring så krävs det faktiskt att du agerar 😉 men hur???

Ha din bästa dag <3

Carina

Fler Blogginlägg

Välkommen 2023

Nu är vi här, första veckan på ett nytt år … det betyder omstarter, nya friska tag och många gånger löften som är mer eller

Året som var

Året som var – 2021, var nog lika konstigt som året innan det var. Även om det var svårt att tro att det ens kunde

Vägen hit

Nu sitter jag här sen i slutet på november. Jag har tid över för mycket sånt jag har saknat. Nämligen att skriva igen, att motionera,

Att leva sin dröm

Igår morse hade jag morgonfika i Zoom med två fantastiska coach-kollegor. Då kom ämnet upp: Att leva sin dröm. Vi pratade kring hur vi kan

dagbok, insiktsbok, skrivbok

Idag är det en speciell dag

”Idag är det en speciell dag … Varje dag, varje timme, varje minut är speciell.” Citatet ovan kommer från en anekdot i en bok jag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på min blogg

Loading