Om Carina

Coach i Uppsala, med fokus på ledarskap och medarbetarskap!

Vem är Carina Grönholm?

Med min gedigna bakgrund inom service, försäljning och kundbemötande på alla möjliga positioner, främst i hotell- och restaurangbranschen, varav de sista 14 åren som anställd spenderades på ett kryssningsfartyg i Östersjön, så har jag utvecklat ett enormt intresse för hur vi människor fungerar. Både som medlemmar i en grupp och i sociala sammanhang, men även när vi lämnas ensamma med oss själva.

Det som fick mig att ta steget och byta bransch var när jag fick upp ögonen för hur många människor jag kom i kontakt med mig gick omkring och mådde. Min upplevelse av hur samhällets normer drev fler och fler in i ett ”kaos”, där stress och prestationsångest blivit det normala skrämde mig. Så jag började läsa på, hittade coachingens värld som verkligen tilltalade mig. Och här är vi nu.

Vad betyder coaching för mig?

Coaching är som massage för själen! En chans att få dela sina drömmar, tankar och funderingar med en oberoende medmänniska som stöttar och aldrig dömer.

Alla möten och situationer jag stått inför har gjort mig nyfiken på vad det är som driver oss och hur jag som person kan förändra mitt eget liv. Jag har märkt hur en positiv inställning kan få vilken situation som helst att sluta lyckligt och vilken skillnad det är när man, i vissa lägen, accepterar saker och ting istället för att försöka förändra dem. Medan man andra gånger själv måste agera för att nå sitt mål. Hur skönt det känns att leva i samklang med sina värderingar. Att ha en vision, en dröm eller en önskan. Även om mitt fokus ligger på ledarskaps- och teamcoaching så märker jag att vi ofta hamnar i kategorin livscoaching. Kom ihåg: var Du än är, på jobbet eller hemma, så befinner Du dig alltid mitt i livet. Det handlar om Din personliga utveckling!

Sen några år tillbaka har jag haft förmånen att utbilda blivande ledare i hotellbranschen i ämnen som rör: kommunikation, ledarskap och det inre ledarskapet men även inom service och bemötande. Jag har fått en chans att kombinera alla mina favoritämnen.

Utbildning, certifikat & uppdrag

ICF Professional Certified Coach (PCC)

Licensierad användare av Dynamic Management samt YouDynamics

Utbildad enligt ICF:s kriterier (International Coach Federation) på Akademi Coachstjärnan
Med påbyggnadskurserna:

  • Att coacha chefer
  • Att coacha team
  • ACT baserad coaching
  • Certifieringsprogrammet – avancerad diplomutbildning i coaching med kognitiv inriktning
  • Transformational coaching (Psykologisk coaching)

Diplomerad ledarskapscoach

Volontär: coach för ungdomar 16 – 25 hos Wake me up (WMU)

Certifierad i PulsAnalys – DiSC

Volontär: ICF Sverige 2017 – 2020

Utbildningskonsult på Frans Schartaus Handelsinstitut, YH Akademin samt TUC

Ledarskaps- och teamcoach/konsult hos KC Group

Mentorcoach hos Coachutbildning Sverige